Emma Barremyr

Rödbetsbiffar med chévre

Hej godingar ♥

Är det någon mer där ute som Ä L S K A R kombinationen rödbetor och chévre?

Personligen så tycker jag att det kan vara något av det godaste som finns! 

Gårdagens middag bestod av rödbetsbiffar med chévre, som var ett nytt påhitt som jag länge gått och tänkt på. Biffarna serverade vi med en enkel ugnsstekt laxbit och sallad, men det funkar ju även bra att bara äta biffarna som de är om du vill ha en vegetarisk rätt.

Jag använde en lagrad chévreost eftersom den går lättare att riva, och därmed blir lättare att riva.

Och OJOJ vilka goda och krämiga biffar det blev 😀

IMG_5405 IMG_5403

 

Ingredienser (8 biffar):

  • 4 stora rödbetor
  • 230 g avrunna linser
  • 150 gram riven chévreost
  • 2 ägg
  • 1/2 dl glutenfri mjölmix <– (klick)
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv rödbetorna fint. Mixa ihop linser och ägg och tillsätt sedan rivna rödbetor, ost, salt, peppar och mjöl. Forma till biffar och lägg på en plåt. Stek i ugnen i 15-20 minuter. Låt biffarna svala lite innan servering!

 

IMG_5402

 

Alltså KOLLA TALLRIKEN!

Visst kan vi inte annat än ÄLSKA denna underbara färgglada tallrik?

Den gör mig lycklig….. och hungrig 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats