Emma Barremyr

Mellanmålsmuffins med päron

God morgon vänner ♥

Idag blev det ett litet bak på morgonen.

Mellanmålsmuffins med päron och jordnötssmör! 

Muffins är så himla bra mellanmål eftersom de håller sig bra i väskan under dagen, är smidiga att äta och även himla goda. Mina muffinsar innehåller dessutom massa saker som är bra för kroppen! Typ nyttiga fetter från nötter och kokos, mättande proteiner från ägg, kolhydrater från havre, naturlig sötma från frukt och kokossocker och massa vitaminer och mineraler tack vare näringsrika livsmedel!

Dessutom är de glutenfria och himla goda till eftermiddagskaffet!

IMG_5301 IMG_5307

 

Ingredienser (10 muffins):

  • 2 stora päron
  • 1 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl kokosolja
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl kokossocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 dl havregryn
  • 1/2 dl havremjöl
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 msk fiberhusk

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv päron. Blanda sedan ihop med jordnötssmör, kokosolja, ägg, vaniljpulver, salt och kokossocker. Rör i bakpulver och tillsätt havregryn, havremjöl och kokosmjöl. Tillsätt sist fiberhusk, olja in botten på muffinsformarna och klicka i smeten. Grädda i 25-30 minuter tills muffinsarna får fin färg!

 

IMG_5304

 

Glöm inte era mellanmål 🙂

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Bella

    Hej Emma!

    Åh så gott det ser ut 🙂 Har du nä bra tips på vad man kan ersätta jordnötssnmöret med? Jag är allergisk men skulle så gärna vilja testa detta mellanmålstips 🙂

    Ha en bra dag!
    Mvh Bella

    1. Emma

      Hej Bella! Du kan testa att utesluta jordnötssmöret och kanske tillsätta 1/2 dl kokosolja 🙂 Är inte säker på hur det blir, men jag tror det ska funka bra! Kram

stats