Emma Barremyr

Vegetarisk rödbetspaj

Hej vänner ♥

Det finns verkligen MYCKET goda vegetariska middagsalternativ! Även den här gången hittade jag ett recept hos Ica som såg riktigt smarrigt och lockande ut! Jag lät mig inspireras, men gjorde en egen variant av det med mindre mejeriprodukter (eftersom min mage strejkar mot det) som blev himla god!

Varsågoda – en underbar vegetarisk rödbetspaj!

Recept till pajdegen kommer från Paleoskafferiet!

IMG_5195 IMG_5189 IMG_5192

 

Ingredienser (4 personer):

  • 3 dl mandelmjöl
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1 msk psyllium
  • 1 tsk salt
  • 40 g kokosolja
  • 1 ägg
  • 4 förkokta rödbetor
  • 1,5 dl havrefraiche
  • 2 ägg
  • 1/2 msk flytande honung
  • 4 dl gratängost
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 krm salt
  • 1/2 tsk svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa mandelmjöl och sesamfrön i en matberedare och tillsätt sedan psyllium, havssalt, kokosolja och ägget och mixa igen till en deg. Tryck ut degen i en pajform och nagga med en gaffel. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter tills det fått lite färg och fixa under tiden fyllningen. Skiva rödbetorna tunt. Blanda ihop havrefraiche, ägg, honung, ost, timjan, salt och peppar. Fördela rödbetsskivorna i pajskalet, täck med fyllningen. Ställ in i mitten av ugnen 30-40 minuter tills pajen fått fin färg.

(PS. pajen passar perfekt i matlådan. DS)

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda Assarsson

    Ser jättegod ut 🙂
    Jag gjorde en vegetarisk spenatpaj på julafton och kommentarerna efter var att det var det godaste på hela julafton 😉
    Den skulle du kunna testa att göra Emma, och byta ut mot laktosfria produkter 🙂

    Ha en underbar dag 🙂

    1. Emma

      Ja spenatpaj låter underbart gott! Jag gjorde en grönkålspaj som också blev himla god! Nästa gång får jag testa spenat 🙂

stats