Emma Barremyr

Glutenfri laxpaj med spenat och fetaost

Hej vänner ♥

Paj är så himla gott och enkelt! Det är en perfekt måltid som passar utmärkt till att liva upp en vanlig middag mitt i veckan. Vardagslyx ni vet! Egentligen är det inte så mycket jobb heller, mer än att det tar tid för den att bli klar i ugnen 🙂 Med planering funkar det fint och dessutom smakar det himla gott med paj i matlåda!

Igår åt vi laxpaj med spenat och fetaost här hemma. Den blev jättegod och de andra två portionerna som blev över äter vi till lunch idag, smarrrrigt!

IMG_1281

 

Ingredienser (4 personer)

Botten:

  • 1 ägg
  • 2 msk kokosolja
  • 2 msk vatten
  • 1 msk sesamfrö
  • 2 dl teffmjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser och tryck ut i en pajform. Förgrädda skalet i ca 15 minuter och gör under tiden fyllningen.

Fyllning:

  • 400 gram lax
  • 200 gram spenat
  • 1 gul lök
  • Östsalt och svartpeppar
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl dill
  • 1 tsk dijonsenap
  • 100 gram fetaost

Hacka laxen i bitar och stek i en fettad panna. Tillsätt hackad lök och spenat. Krydda med salt och peppar. Häll över laxblandningen på pajen, strö över fetaost och vispa sedan ihop ägg, mjölk, dill och dijonsenap och häll över pajskalet. Grädda pajen i 200 grader i 40-45 minuter.

 

IMG_1290

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Lojsan

    Hej Emma, pajen ser supersmarrig ut, ska definitivt prova! En fråga angående teffmjöl, vad kan man mer göra med det mjölet? Går det att använda på samma sätt som vetemjöl?

    Tack för en jättefin blogg förresten! 🙂

  2. Katrina

    Hej Emma!

    Jag kanske ska bo en natt på frykenstrands gästgiveri i sommar. Ver du om det är värt att lägga pengar på? 🙂 kram

stats