Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Veckans mat!

Publicerad,

Tjohoo ♥

För första gången på länge kan jag i lugn och ro planera matveckan framöver. Jag kommer vara i mitt eget kök och ha tillgång till mitt älskade skafferi som är full med roliga saker 😀 Jag har redan börjat härja i köket och just nu står det både äppelmos och sylt och puttrar på spisen. Senare blir det även brödbak!

Idag fyllde jag på med mycket frukt och grönt i ekologisk form. Det drar då ofta iväg i priset, men för mig är det värt det. Det är så synd att nästan all ”vanlig” frukt innehåller rester av bekämpningsmedel som både är hormonstörande och cancerframkallande (se här). I VÅR MAT? Kan ni förstå att de får göra så? För mig är det helt otroligt och jag ratar det totalt. Som konsument är det enda sättet att undvika dessa ämnen att köpa ekologiskt, så ekologiskt eller inte alls får det vara för vår del här hemma…

mat1

mat2

mat3

mat5

Så. Den här veckan är jag alltså ensam hemma, men hoppar inte över matplaneringen för det. Det är skönt att ha maten planerad och att allt finns hemma när jag kommer hem på eftermiddagen. Det sparar mycket tid och gör att jag kan slappna av! Att jag dessutom lagar dubbelt så att det även blir lunchlåda till dagen efter räddar mina dagar!

Den här veckan har jag tänkt mig maten såhär:

  • Måndag: sallad med sesampanerad halloumi och quinoa
  • Tisdag: linsgryta med kokos och basilika
  • Onsdag: laxpasta
  • Torsdag: chili con carne och ris

På fredag ska jag på fredagsmys hos några vänner och sen kommer Pelle hem igen och gör mig sällskap i helgen!

Har ni också planerat veckan? Vad ska ni äta?

Kram / Emma.

11 Kommentarer

  1. Jag tycker som du, det är jätteviktigt att alla som har möjlighet väljer ekologiskt, för miljön och hälsans skull 🙂 Har planerat för några middagar i veckan: makrill med stuvad spenat och kokt potatis, lax med citronpasta, bakad potatis med räkstuvning, ugnspannkaka med fläsk och lingonsylt samt tacos 🙂

  2. Håller med om det ekologiska, finns det inte eko så finns det inte brukar jag tänka. Men det gäller ju även grönsaker inte bara frukt. Sen har jag funderat jag över dadlarna ett tag. Vindruvor är ju extremt besprutade och dadlar påminner om vindruvor så jag har fått för mig att detsamma gäller dom o därför köper jag bara torkade eko för hittar aldrig färska eko :/

    • Läs gärna mitt inlägg om besprutning här – du måste stoppa i dig en omöjlig mängd druvor och jordgubbar och vad det nu är för att det ska bli farligt. http://blogg.visit-stina.com/?p=7036
      Den där gojjan som Svenska Dagbladet gick ut med förra veckan var inte seriös. Livsmedelsverket, som nog har rätt mycket på det torra, fick inte komma till tals. Vinklad journalistik och det är upprörande.

    • Jag läser inte mycket tidningar och har inte läst rapporten du talar om. För mig handlar det väldigt mycket om miljön också, att inte stödja dessa besprutningar som förstör miljön och gör de som arbetar med det dödssjuka. Och sedan ser jag på helheten, hört talas om coctailefffekten? Lite skit här o lite där kan tillsammans bli stora konsekvenser. Särskilt viktig fråga om man som mig har barn. Användningen av kemikalier ökar hela tiden och samtidigt ökar hemska folksjukdomar och allt fler får svårt att bli med barn även i yngre åldrar. Allt fler pojkar föds med missbildade könsorgan. Livsmedelsverket litar jag för övrigt inte ett dugg på. Se bara på deras rekommendation att man ska ge bebisar industrigröt gjord på ett hopkok tillsatser bara för den är järnberikad, istället för att uppmuntra till en naturlig kost. Förskräckligt. Man kan äta många besprutade bananer utan att få problem enbart av det men får man i sig skit lite överallt blir det väldiga mycket tillsammans

  3. Jag planerar veckans luncher genom att fixa matlådor till jobbet för ett par dagar framåt. Smidigt, snabbt, ekonomiskt och gott!

  4. Å vad gott med choklad från Lindt!! Livskvalitet 🙂

  5. Det är ju såklart jättebra med eko men just det här larmet kanske inte var så nyanserat. Lyssnade på det här och fick en lite bättre bild av det: http://t.sr.se/1muO96P

    Väldigt mycket god mat! Tack för all inspiration du ger! 🙂

  6. Hej

    Tack för en inspirerande blogg!! Jag tänker precis som du, eko annars kan det vara. Dock så vill jag bara tipsa om att de vanliga chokladmärkena typ Lindh, marabou mm innehåller en massa skit. Och även de med hög kakaohalt som borde vara nyttiga är tyvärr ett billigt skit alternativ full av inget. Tips! Läs på lite om choklad, det finns massa bra och nyttiga märken där ute och köper man rätt så kan man äta det som frukt. Läs hos ex zebeda.se

  7. Har du körkort? Eller hur gör du annars med storhandling? 🙂

    • Körkort har jag, men ingen bil 🙂 Vi har både ica och konsum bakom knuten och när vi storhandlar brukar vi antingen låna bil av pelles mormor eller åka buss!

  8. Dadlarna på bilden har jag också använt mig av. Köpte ett par paket i julas på ICA när de hade ett väldigt bra pris, men nu har jag återgått till vanliga sorten och den är mycket bättre. Dadlarna är större och saftigare = bra mycket godare. Se här http://www.nassim.se/image.php?id=87

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *