Emma Barremyr

Godsaker i ett paket!

Hej vänner ♥

Ni som följt mig ett tag vet att av mina favoritställen att beställa superfood ifrån är Råvarubutiken. Jag vet att de alltid levererar kvalité på sina råvaror, för det är något som de ständigt jobbar med. Bra kvalité, bra smak, ekologiskt och raw – jag gillar dem och deras tänk och har aldrig blivit besviken med någon produkt.

När lönen kom in sist klickade jag hem ett gäng produkter som sedan lång på posten och väntade på mig när jag kom från Idre. Ett paket fullt med favoriter – chiafrön, kakao, vaniljpulver, rawtella och kokossmör, men även ett nytt provsmak – ett risprotein för att kunna pimpa mina smoothies och bakverk med lite extra, mättande proteiner!

IMG_0171

 

Rå kakao är något av det nyttigaste du kan äta, en riktig näringsbomb! Det finns i stort sett inget annat livsmedel som innehåller så mycket antioxidanter som rå kakao gör. Dessutom hittar du även bra fetter, proteiner, järn, magnesium, fosfor, krom, svavel och andra nyttigheter i den råa varianten. Att kakaon är rå innebär att den är rostad under 40 °c och därmed behålls alla näringsämnen kvar i produkten.

Att baka med rå kakao:

 

Vaniljpulver kan du använda som naturlig sötning och smaksätta t.ex. yoghurt, pannkakor, bakverk, gröt och annat gott med. Testa att byta ut det vanliga vaniljsockret till ett ekologiskt och smakrikt vaniljpulver för att höja smaken till en ny nivå. Detta vaniljpulver är det billigaste jag hittat, hela 50 g för 85:- (OBS, väldigt lite används vid varje tillfälle).

Kokoschiagröt med banan och vanilj är en favorit hos mig!

 

Chiafrön är ju som ni alla säkert vet ett riktigt superfrö! Ingen har väl missat dessa näringsrika små frön som är sprängfyllda med omega 3, protein, antioxidanter, järn, magnesium, kalcium och innehåller utöver det massa andra vitaminer och mineraler! Jag äter mest mina i gröt, antingen kokoschiagröt eller för att boosta den vanliga frukostgröten!

 

IMG_0175

IMG_0172

 

Kokosnötsmousse består av torkat kokoskött som torkats på låg temperatur och sedan malts till en härlig kräm som sedan är supergod att blanda i smoothies, raw gröt eller eller bakverk som en vill ha lite mjuk kokossmak på! Också underbart att äta på en sked 🙂

 

Epic risprotein består till 100% av proteinpulver från groddat och fermenterat ekologiskt råris av högsta kvalitet.
Det är en komplett proteinkälla som är mycket lätt för kroppen att tillgodogöra sig och är helt fritt från kemikalier och skadliga ämnen. Protein är bra för kroppen och behövs när vi tränar mycket! Jag är dock inget stort fan av de söta, kemiska proteinpulvrena, utan boostar hellre med ett ekologiskt växtbaserat protein från t.ex. ris, hampa, ärtor eller havre!

 

IMG_0176

 

Rawtellan består av ekologiska hasselnötter, ekologiska kakaonibs och kokossocker av råkvalitet. Den är dessutom stenmalen och har därför en riktigt fin konsistens som är oemotståndlig! Som jag sagt flera gånger förut är det den godaste nötkrämen jag smakat och lätt beroendeframkallande – världens bästa godis 😀 Rawtellan är helt ekologisk, vegansk och rik på antioxidanter!

 

Även spiralizern och torkugnen som jag har är från Råvarubutiken – två av mina 25-årspresenter som jag kommer vara vänner med för livet ♥

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. kalle

    Vanilpulvret kostar nu 189 kr och är mindre förpackning 60 gram…. visserligen 2 år sedan, men inflationen har väl varit typ 2% 🙂

  2. Sofie

    Jag är i Sverige för min PT-kurs nu och har undrat vart jag ska beställa hem mina ”nödvändigheter” men nu har jag hittat svaret 🙂 ska lägga en beställning direkt! Tack för tipset!

  3. Vickan

    Har du använt andra naturliga proteinpulver tidigare? Skulle gärna vilja ha tips om det finns några smaksatta men ändå helt naturliga.

stats