Emma Barremyr

NI ÄR FANTASTISKA!

I måndags när jag slog upp datorn möttes jag av mailet som ni ser nedan i inkorgen som fick många tårar att rulla ned för mina kinder! Jag har så otroligt svårt att sätta ord på glädjen jag känner varje gång ni mailar, kommenterar och peppar! Ni läsare är lika mycket delaktiga i den här bloggen som jag är. Utan er vore den ingenting och jag är så otroligt glad för att jag fått chansen att påverka, inspirera och på så många sätt hjälpa andra! Tack snälla ni!

Jag brinner för det här!

Hej Emma!

Jag hoppas du haft en härlig helg! Jag vill bara skriva några rader för att berömma dig för det jobb du gör med bloggen. Tack för att du delar med dig av din kunskap och dina sunda värderingar.

Jag har inte tidigare fastnat för någon blogg bla av den anledningen att många fokuserar på extrem träning och extrema dieter. När jag såg din blogg blev jag också lite rädd eftersom du är PT. Jag var rädd att läsa om dieter och träning som jag i efterhand mår dåligt över, eftersom jag är på väg ur en ätstörning och tyvärr är lättpåverkad.

Jag började läsa de 3 delarna där du delat med dig av dina erfarenheter kring ätstörning samt ångest. Efter detta var jag fast. Jag kände mig peppad, fylld med energi från din styrka att söka olika vägar till att försöka må bättre och att du tillsist lyckades. Jag kände igen mig i mycket. Att se vart du befinner dig idag med utbildningar, jobb, socialt liv osv ger mig enorm inspiration. Din resa ger mig hopp och kämparglöd till att kämpa ännu hårdare, för det går ju faktiskt att ta sig ur en ätstörning.

Du besitter en enorm kämparglöd. Denna styrka märks numera genom att du är så ambitiös i ditt jobb, det märks att du har stor kunskap.

Sedan läste jag om IBS. Ytterligare en sak jag känner igen mig i. Förstod ditt lidande och din väg att hitta en kost som fungerar för dig. Detta håller jag på med, testar mig fram vad som fungerar för min mage.

Jag har fortsatt läsa din blogg. Jag tycker om ditt ödmjuka sätt att uttrycka dig på. Du ger inga pekpinnar utan är mer vägledande att så här kan man göra. Du skrev tex att du hittat den ”kost-plan” som fungerar för dig och att det handlar om att man helt enkelt får hitta det som fungerar för en själv i ens vardag.

Du smittar oss läsare med glädje genom ditt positiva sätt att uttrycka dig, ger oss inspiration genom ditt innehåll och värme genom dina ordval, tex hej vänner, kram osv.

Min rädsla för att få ”extrema råd” kring träning och kost besannades inte. Du har istället (som jag är så otroligt glad över och som hjälper mig) gett mig inspiration och väckt hos mig vad jag önskar av mitt liv. Genom att dela din glädje när du hälsar på din mamma, lunchar med en vän, reser osv, så har jag blivit påmind om varför jag kämpar den friska jobbiga vägen. Det har förstärkt min längtan till att bli frisk.

Annat som tilltalar mig är din sunda syn på kost, träning, vikten av återhämtning, hudvård och att hälsa kommer både inifrån och utifrån. 

Jag är nu 30 år och har varit sjuk i anorexia/ätstörning sedan jag var 15 år. Jag blev ganska bra förra året efter en period på behandlingshem. Skrevs ut i somras och har tränat på en hälsosam nivå under hösten och vintern, ätit varierat och bra och jag har känt mig fysiskt stark och hälsosam.

Under behandlingen blev det tydligt att traumatiska barndomsupplevelser var orsaken till att jag föll in i ätstörningen och aldrig kommit ur den. Svält blev mitt sätt att döva psykisk smärta. Jag har börjat bearbeta minnen för att också kunna bli fri från anorexin och inte få fler återfall. Jag känner för första gången i mitt liv hopp om att det kan gå, att det ska gå och att jag är på rätt väg.

Har tyvärr fått ett litet återfall nu och skall tillbaka till behandlingshemmet, jag vet att de kan hjälpa mig den sista biten, känner mig hoppfull.

Angående den träningshelg du skrev om i bloggen så är jag intresserad, vilken toppen idé. Tyvärr vågar jag inte säga ja till 100% eftersom det beror på min hur jag mår. Men jag skall ha denna helg som en sporre =)

Jag hoppas jag inte berättat för mycket för dig, så att det känns tungt för dig. Jag ville berätta lite om min historia bara för att göra det ännu tydligare vad din inspiration betyder för mig. Jag känner att jag verkligen vill visa dig min tacksamhet över det arbete du gör. Du ger så mycket till oss läsare så jag vill ge tillbaka lite uppskattning och värme! Jag hoppas att du känner att du gör skillnad för oss läsare. Du är en vacker solstråle, en förebild för många”.

Som sagt, jag blir helt mållös och varm i hjärtat! Tack, alltså TACK för att ni kommenterar, mailar och alltid ger mig så mycket fin feedback på det jag gör! Det betyder så otroligt mycket och får mig att aldrig vilja sluta blogga! Jag vill hjälpa alla jag kan hjälpa och även om det bara är på små sätt så är det värdefullt för mig. Ni vet väl att alla små saker i slutändan leder till något stort? 🙂

Ni är fantastiska, kom ihåg det!

Och självklart har jag fått tillåtelse att publicera mailet här.

IMG_8913

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Carin

    Hej! Tack själv för en fantastisk, inspirerande blogg. Har själv ändrat min livsstil efter många jobbiga år med ett svårt sjukt barn som hade sin kulmen när jag donerade min njure till honom. Efter det fick jag nog av mig själv och tog tag i kosten och träningen (och förlorade 18 kg på kuppen). Men ofta kändes det som att jag avstod lite av det goda i livet då jag älskar att baka, fixa och göra fin mat.Tack vare din blogg har jag hittar tillbaka till att laga god, hälsosam men ändå väldigt tilltalande och smaskig mat och bakverk. Så tusen tack för all inspiration och glädje du förmedlar över träning och mat. Varma kramar Carin

  2. Moa

    Hej!

    Vad anser du om dieten Lchf? skall man som snart 21 årig tjej gå på det om man vill tappa de sista kilona som lagt sig runt höfterna och magen? tror du det kan fungera? är så trött på att äta köttfärs och bulgur. Jag tränar 5 gånger i veckan och kör då 3 styrkepass med 45 eller 30 min kondition efteråt. Jag måste gå ner i vikt. Men jag lyckas aldrig. Så vad anser du? hoppas verkligen på svar 😀 kram på dig och för en fantastisk blogg.

    1. Emma

      Hej! Först och främst – du kan inte punktförbränna fett, tyvärr. Sen är jag inget fan av dieter, utan tror på näringsrik och regelbunden kosthållning. Inga förbud, utan en balans mellan hälsosamt och ohälsosamt! Kan tyvärr inte svara på din fråga om LCHF. Ät näringsrik mat regelbundet, variera din träning och ha roligt 🙂 Kram

  3. Olivia

    Håller med personen som mailat helt, du är definitivt en inspirationskälla och en riktig solstråle! Alla lycka både till dig och personen som skrev mailet, båda har varit otrligt modiga och när ni delat med er av delar i livet som var tuffa. Jag som själv varit i samma sits blir otroligt berörd av sådant och ser helt klart upp till er!

    1. Emma

      TACK! Ni läsare ger mig så mycket härlig och positiv energi och jag älskar er!!! Tack för att du läser och kommenterar, det gör mig otroligt glad! Kram

  4. Emelie

    All styrka till personen som skrivit mailet. Väldigt modigt! Tror alla som läst det håller alla tummar för att du ska få bli frisk till 100 %!
    Håller helt med att du är en enorm inspiration för oss andra och tack Emma för att du delar med dig av allt!

  5. Emma

    Åh vilket fint mejl och jag håller verkligen med skribenten till 110%! Din blogg är verkligen en av få som håller måttet och som verkligen inspirerar och fyller en med energi och pepp. Keep going! 🙂 <3

  6. Erika

    Jag håller med mejlskrivaren, du är fantastisk Emma!
    Och så skickar jag en stor kram till tjejen som skrev mejlet, fantastiskt modigt att berätta om sin egen resa och jag önskar henne all lycka till med behandlingen!
    Kram till er båda!

  7. Sally

    Vi är fantastiska?! DU DU DU är fantastisk. Håller med i allt vad hon skriver, du är en sann inspiration och förebild. Stor kram på dig <3

stats