Emma Barremyr

Blomkål-, palsternacks- och morotspuré med lax

Hej snyggisar ♥

Jag har fått en ny kärlek!

Grönsaks- och rotfruktspuré. MUMMA!

Vill helst äta det till typ alla måltider just nu och kan inte få nog av det. Broccoli är en gammal favorit, likaså sötpotatis och blomål. Tillsammans med en rejäl klick smör och lite kryddor blir det ett underbart tillbehör till fisken/ kycklingen/ köttet/ linsbiffarna etc.

Igår blev det en variant puré innehållande blomkål, palsternacka och morot till middag tillsammans med ugnsbakad lax och en härlig sallad! Såklart en härlig sallad!

IMG_6534

IMG_6538

 

Ingredienser:

  • 1 blomkålshuvud
  • 2 stora palsernackor
  • 2 stora morötter
  • En rejäl klick smör
  • Salt och peppar

Koka blomkål, palsternacka och morot mjuka. Häll bort vattnet och släng i en klick smör och stavmixa ihop till en puré. Salta och peppa efter smak.

Till laxen: blanda ihop turkisk yoghurt, citron, salt, peppar och örter som du gillar och häll över fisken. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter (längre om fisken är frusen) på 200 grader.

Ät och njut!

 

IMG_6543

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats