Emma Barremyr

Marinerad rostbiff av älg

Hej vänner ♥

I helgen när jag var hos svärföräldrarna bjöd svärmor på en riktigt god och enkel variant av marinerad rostbiff av älg, och jag tänkte nu dela vidare receptet med er!

Det kräver lite förberedelse, men är inte så tidskrävande då du kan göra andra saker under tiden som köttet tillagas. Själv hade jag steken i ugnen under morgonen när jag ändå satt hemma vid datorn och jobbade och lät det sedan ligga i marinad under eftermiddagen. Vi hade min syster och Pelles bror på middag här igår kväll och det var perfekt bjudmat som i stort sett bara var att plocka fram när vi väl skulle äta. Smidigt och bra! Det enda jag gjorde var att göra en sötpotatispuré <– (klick) att servera med!

IMG_6081

IMG_6090

 

Ingredienser:

  • Älgstek
  • 2 dl soja
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 1/2 dl vatten
  • 1 hackad gul lök
  • Svartpeppar

Stek älgsteken i ugnen i 125 grader upp till 75 grader (använd termometer). Ta ut och låt svalna, skär sedan rostbiff av den. Blanda ihop, soja, vatten, olja, lök och peppar och låt köttet ligga i marinad i minst fyra timmar.

 

IMG_6084

 

Pelle jagade älg hela förra veckan och nu är frysen full med älgkött igen, Yippie!!! Jag har det bra som får hem kött såhär utan större ansträngning och Pelle har det bra som får maten serverad på bordet. BRA DEAL, om du frågar mig 🙂 Hehe.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Johanna

    Hej! Mitt mål är att stå på händer 2014, testade idag med hjälp, men det gick inte vidare bra, haha! Har du några tips som jag kan tänka på? Armövningar som är bra?
    Mvh Johanna

stats