Emma Barremyr

Linsgryta med saffran

Jag har ju lovat er att dela med mig av alla recept från veganveckan som vi gjorde, men tar det lite pö om pö för att det inte ska bli så mycket recept på en gång.

Alla tidigare recept hittar ni här, och näst ut på tur är den här ljuvliga linsgrytan med saffran! Wow alltså, det här blir ett bra recept att plocka fram i höst när kylan omfamnar oss och vi vill ha varm middag i våra magar!

Enkelt och lättlagat också. Varsågoda, scrolla för recept!

Vegansk lingryta med saffran

4 personer

10 cm hackad purjolök (gröna delen vid fodmap)
1 röd paprika
1/2 liten zucchini
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 -3 tsk spiskummin
1 kanelstång
1 paket saffran
380 g krossade tomater
4 dl kokosmjölk
1 msk grönsaksfond
2 förpackningar röda linser á 380 g
Salt och peppar

Fräs lök, paprika och zucchini i lite olja tills det mjuknar och får lätt färg. Tillsätt saffran och låt fräsa någon minut till. Rör sedan ner alla ingredienser utom linserna och låt sjuda i 5 minuter. Hall av spadet från linser och skölj dem. Vänd ner i grytan, rör runt och låt dem bli varma. 

Servera med ris, quinoa, bulgur eller liknande. Toppa med cashewnötter!

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats