Emma Barremyr

Kryddig morots- och zucchinigröt med blåbärsfluff och jordnötssås

God morgon ♥

Kryddig morots- och zucchinigröt med blåbärsfluff och jordnötssås

Kryddig morots- och zucchinigröt

  • 1 dl havregyn
  • 1 riven morot
  • 1/4 riven zucchini
  • 1/2 dl äggvita (eller 1 ägg)
  • 2 dl havregmjölk
  • Kanel
  • Ingefära
  • Salt

Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och krydda efter smak. Koka upp och låt sedan stå och puttra på svag värme under tiden som du gör blåbärsfluff <– (klick) och blandar ihop jordnötssås (jordnötssmör+mjölk).

Liiiite insnöad på blåbärsfluff och jordnötssås för tillfället – men det är ju så gott!

Och grötsuget är tillbaka! Efter en lite kylig morgonpromenad ville jag ha en stor tallrik varm gröt. Och stor frukost – det blev det. Mina frukostar intas numera i pajformen då de vanliga frukostskålarna är i sorlek ”för liten” för mina portioner. Någon som känner igen sig där? Magen är iallafall nöjd, mätt och glad – redo för fredag!

Idag står det endast lite jobb med PT-online på schemat samt lite andra förberedelser inför lanseringen av nya PT-onlinesiten! För en ”intesådatakunnig” person som mig, är det mycket att sätta sig in i, men spännande!

Hoppas att ni får en fin fredag!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats