Hej alla glada ♥
Dagens middag. Älgfärsröra med sting och en nötig kokoskål.
BAAAAAM!!!
Det må vara udda, men himmel så gott det blev! Annie har tidigare stekt vitkål i kokosmjölk och jag ville också testa. Slängde även ner några skedar jordnötssmör och det resulterade i en explosion som stavas..
. . M A T O R G A S M !
Jotack, en middag i kategorin matporr var det här!
Underbart, krämigt, salt, kokosigt, nötigt, saftigt, stingit…. och alldeles fantastiskt!
Ingredienser älgfärsröra:
- 400 g färs (här var det älg)
- 2 stora charlottenlökar
- 2 msk tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- 1 dl krämig kokosmjölk
- Vatten
- Örtsalt
- Pepparmix
- Vitlökspulver
Bryn köttfärsen i kokosolja och släng sedan ner hackad charlottenlök. Krydda och blanda sedan i tomatpuré, sambal oelek och kokosmjölk. Späd med lite vatten till önskad konsistens. Låt puttra en stund och smaka sedan av med med kryddor.
Ingredienser nötig kokoskål:
- 1 l riven vitkål
- 1 dl krämig kokosmjölk
- 2 msk jordnötssmör
- Salt
Stek vitkålen i kokosolja en stund och häll sedan på kokosmjölk, jordnötssmör och salt. Rör om ordentligt och låt puttra en stund. Tillsätt ev. lite mer kokosmjölk.
Ojojoj, jag tror jag fått ett nytt beroende!
Perfekt i matlådan till morgondagens lunch!
Yummi!!!
Kram / Emma.