God morgon ♥
Igår kvällsfikades det med en helt underbar kaka som smakade alldeles ljuvligt… men också väldigt juligt! Det var en apelsinkaka med crunchy morotstopping.
All cred ska gå till Fanny då det är hennes recept som jag ändrat om i pyttepytte.
Ingredienser:
- 200 g avrunna stora vita bönor
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2 msk kokossocker
- 1 msk agavesirap
- 2 ägg
- 2 äggvitor
Sätt ugnen på 165 grader. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en form med avtagbara kanter och fetta sidorna med kokosolja. mixa ihop ovanstående ingredienser till en slät puré och tillsätt sedan:
- 3 msk kokosmjöl
- 6 msk saft från en apelsin
- 2 tsk rivet apelsinskal
- 2 msk kokosolja
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk bikarbonat
- 1/4 tsk salt
Mixa alla ingredienser till en slät smet och häll sedan upp i formen. Skrapa ur mixern så gott du kan innan du fortsätter med nästa steg:
- 2,5 dl valnötter
- 1 stor grovriven morot
- 2 msk kokossocker
- 1 mosad banan
- 2 tsk kanel
Mixa nötterna till en crunch i mixern och blanda sedan ihop med övriga ingredienser. Smula över blandningen över smeten i formen och sätt sedan in kakan i ugnen. Grädda i runt 35-40 minuter och ut kommer en fluffig, och alldles ljuvlig kaka, som ni måste testa!
Värt att nämnas är väl kanske att ingen i familjen lyckades gissa den hemliga ingrediensen – vita bönor, som kanske kan låta lite knas i en kaka. Men jag kan garantera att ni inte känner något smak från dem!
Detta får starta vår fredag här på bloggen! Jag ska iväg och jobba mitt sista 24-timmarspass för den här veckan, vilket känns skönt. Jag börjar längta hem till lägenheten och stan, är sugen på att komma igång och jobba i gymmet igen och komma in i vardagen. Ett avbrott är alltid bra – det får en att uppskatta det man har. Sommaren har varit underbar, men jag ser fram emot höst och vardag igen. Faktiskt!
Hoppas att ni får en fin fredag!
Kram / Emma.