Emma Barremyr

Smörstekt och pepparkryddad lax med en krämig och ostig blomkålsgratäng

Hej 
 
Jag gillar det här med storkok. Laga extra mycket när du ändå lagar så har du mat för fler måltider och sparar därför både tid och pengar!
 
Gårdagens middag låg i dagens lunchlåda (inte lika fint som på gårdagens tallrik, men minst lika god).
 
Smörstekt och pepparkryddad lax med en krämig och ostig blomkålsgratäng tillsammans med en härlig sallad, på ruccula, spenat, tomat, paprika, broccoli och oliver.
 
 
Blomkålsgratäng (4 personer):
1200 gram blomkål
4 dl grädde
2 dl riven parmesan
Salt och peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en ugnssäker form och lägg i blomkål. Blanda ihop grädde, parmesan, salt och peppar och häll över blomkålen. Gratinera i ugnen i runt 30-40 minuter (tills det får lite färg). 
 
 
 
Brukar ni göra storkok och äta gårdagens middag i lunchlådan?
 
Kram / Emma.
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sally

    Sojamjölk, havremjölk eller mandelmjölk? Är laktosintollerant. Soja ger ju mer protein, äter ganska mkt nötter och mandlar och havre ändå tänker jag.vad säger du? Köper ekologisk sojamjölk så inget tillsatt socker eller liknande! Dricker heller inga mängder utan till davosgröt ibland osv.

    Svar:
    Jag skulle vilja säga att en variation är det allra bästa 🙂
    Emma Barremyr
  2. dorro

    Det där ser verkligen helt fantastiskt gott ut! Jag älskar blomkål. Mums!

    Svar:
    Vad kul att höra! Du får testa, om du gillar blomkål så mycket 🙂
    Emma Barremyr
stats