Efter förra helgens vistelse på Loka Brunn känner jag att jag måste prata lite om maten där, den tillhör ju verkligen en klass för sig!
Jag har varit på Loka Brunn och ätit både 3, 4 och 5-rätters flera gånger om, njutit av fika– och sconesbufféer, lunch– och frukostbufféer. Och alltså wow! Det är svårt att finna ord på dessa fantastiska matupplevelser jag haft där. Jag kan redan längta till nästa gång vi ska dit!
Förra helgen var inget undantag! När vi kom dit käkade vi gofika ute i solen, på kvällen en trerätters middag och sedan en riktig drömfrukost innan avfärd på söndag, och såhär såg middagen ut!
Som en liten aptitretare fick vi rostad blomkål med chiliaioli om jag inte minns fel. Det var så gott!
Hembakat bröd till maten är standard, och jag fick mitt eget brödfat med glutenfritt bröd!
Till förrätt serverades en tomatterrine med dragon, Almnäs tegel (ost) och silverlök. Eftersom jag inte tål lök tog de bort löken och la på lite mera tomat istället.
Varmrätten bestod av makrill med mangold, spenat, zucchini, rom, potatis och brynt smör. Alltså WOW!
Och efterrätten – den bästa rätten av dom alla! Jordgubbsmousse med kladdkaka, choklad och jordgubbssorbé!
Nu blev jag hungrig och sugen på kladdkaka också! Får kanske bli ett eftermiddagsbak här hemma idag? >> kanelbullekladdkakan << skulle inte sitta fel till efterrätt ikväll 🙂
Kram / Emma.
Jag är efter alla dina fina inlägg så sugen att åka till loka brunn men blev helt ställd av det dyra priset? Vad brukar det kosta med den övernattning du som är insatt? 🙂
Ja preserna har ökat väldigt mycket senaste åren, det är nästan dt dubbla nu jämfört med när vi var där första gången för 5 år sedan. Nu ingår heller inte själva spadelen i övernattningspaketet, vilket är lite dåligt, det kostar 400:- att lägga på. Vi brukar sova i B-klass och då går en övernattning på runt 1700 per person med fika, middag och frukost inkluderat 🙂