God morgon ♥
Dagens lediga förmiddag började med en mysig sovmorgon. När jag slog upp ögonen kände jag mig aningen seg – som vanligt efter ett par vilodagar från träningen. Men jag gick upp och åt lite frukost och knöt sedan på mig löparskorna. Kan inte tänka mig att starta en ledig förmiddag på ett bättre sätt än en löprunda!
Hemma igen mixade jag ihop en smoothie, drack halva, tog en varm dusch och satte mig sedan i soffan med resten av smoothien, en äppelpajsbakelse och en kiwi. Älskade frukoststund ♥
Äppelpajsbakelsen finns det inga ord för!
Soooo damn goood!
Receptet hittade jag här <– (klick) och det kommer göras många gånger om, mums!!!! Perfekt som mellanmål, kvällsfika eller som del av din frukost.
Ingredienser:
2 msk havregryn
2 msk havremjöl (eller annat mjöl)
1/2 tsk bakpulver
1/2 – 1 tsk kanel
1/2 mosad banan
2 msk kvarg
1 tsk agavesirap
1/2 äpple
1 msk jordnötssmör
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom jordnötssmör och äpple. Dela i två delar och lägg ena delen på en bakplåtspappersklädd form. Platta ut och forma en liten skåra i mitten. Mixa äpple och jordnötssmör och lägg i skåran. Täck äppelmixen med resterande smet och forma hela bakelsen så att äppelsmeten är gömd inuti. Baka i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna något!
Jag bakade min redan igår kväll – för att det skulle gå fort att göra frukosten idag! Smart va?
Den här är ju också perfekt att göra kvällen innan om du har bråttom iväg någonstans nästa morgon då den funkar utmärkt att ätas på språng!
Nu ska jag sätta mig med lite datorjobb. I eftermiddag är det fullt upp i gymmet med flera PT-kunder och några konsultationer med förhoppsningsvis lite nya kunder! Spännande!
Hoppas att ni får en fin tisdag!
Kram / Emma.
Tusen miljoner tack för detta recept Emma, det är så himla gott! Idag slog jag på stort, mångdubblade receptet och gjorde en stor äppelpaj i en vanlig pajform med massa rivna äpplen under, suuuupergott och bra att ha i kylen, både till mig själv och övriga i huset 🙂
Ha nu en fin onsdag:)
Kram Marie
Underbart! Så roligt att du gillade receptet så mycket att det till och med blev en stor sats 😀 wiiiieee! KRAM
Den här är så god..! Jag har börjat göra den med solroskärnor i själva degen, gott med tuggmotstånd och passar bra med äpplet 🙂
Mums, bra tips 🙂
Hej! Jag skulle jättegärna vilja prova alla dessa fikarecept (särskillt det här) för de ser helt underbara ut! Men det är så att jag är allergisk mot banan och det verkar som de flesta grejer ska innehålla det 🙁 finns det nåt man skulle kunna ha istället eller tror du det går bra utan på dom flesta saker? Tacksam för svar 🙂
gjorde den här i förr går, jättegod! Hoppade dock över sirapen. Två tummar upp för detta recept!
Kan man byta ut agavesirapen mot något annat (som inte är alltför onyttigt)? 🙂
Ser jätte goda ut! Äter du dem som de är eller har du nät pålägg på?
Funderar på om man kan frysa in? Vore ju perfekt att göra några stycken och ladda upp frysen, grab and go! 🙂
Detta ska jag testa imorgon, tack tack 😀
Testa det där imorse å oj vad gott de va!!! 😀
Heeeelt underbar! Fantastisk att äta ljummen 🙂
Sitter och äter den nu. Så.Sjukt.God. Tack för receptet!!
Hur långt brukar du springa?
Jag såg- och sparade detta recept i förra veckan men har ännu inte kommit mig för att prova. Tänkte aldrig på att jag kunde förbereda det kvällen innan och sedan ta med mig. I och med att jag brukar äta frukost på jobbet är tillagningsmöjligheterna lite mer begränsade 😉
Det där ser ju bara alldeles underbart ut!
Har också sparat det receptet, ska bli spännande att prova. Ser ju himmelskt ut!