God morgon fina ni ♥
Idag åker jag upp mot Torsby för en lång jobbhelg. Ingen vila, ingen ro denna vecka! Börjar halv ett idag och jobbar till nio ikväll, börjar halv ett imorgon igen och går till tio på lördag morgon och börjar sedan tio på söndag och går till nio på måndag morgon. Skönt att få så många timmar gjorda på en gång ändå!
Till frukost idag slängde jag ihop nöt- och bärmuffins som toppades med kesokvarg. Mmmm…
Ingredienser:
1/2 banan
25 mandlar
25 cashewnötter
10 hasselnötter
2 msk kokosflingor
1 krm vaniljpulver
1 dl hallon och blåbär
Sätt ugen på 200 grader. Mixa nötterna till ett mjöl. Mosa bananen och blanda sedan ihop alla ingredienser och klicka upp i två muffinsformar. Grädda i ca 10-15 minuter. Blanda ihop keso och kvarg som du sedan toppar muffinsarna med.
Ät och njuuuut, för detta var GOTT!!!
Nu är jag redo att möta torsdagen och börjar med en tågresa norröver!
Ha en fin dag mina vänner ♥
Kram / Emma.
Tack för en otroligt bra blogg Emma! Har du någon koll på hur stor mängd nötmjöl det var du använde här? Dvs om jag ej vill mixa nötter utan använda färdigt mjöl?
Oj, det var inga dåliga arbetspass! Jag är van vid bara några timmar 😉 Härliga muffins, vilken bra start på dagen!
Hej emma! Har precis börjat läsa din blogg och blivit ett riktigt fan! Jag har en fråga angående fördelarna med kokos- och mandelmjöl? Jag försöker gå ner i vikt och vill gärna kunna baka nyttigt bröd och liknande men har inte förstått vad som är bra med dessa mjölsorter. Vilket är bäst att använda sig av? Och vilka mjöl är bäst av graham, fullkorn, råg, dinkel för att jag ska gå ner i vikt?
Hej, äter du helt glutenfritt? Det gör jag med och skulle du vilja ha lite tips på bra bröd att äta. Såg att du åt bröd med makrill och ägg i något tidigare inlägg. Vad brukar du använda för bröd är alltså min fråga? 🙂 Kram