Emma Barremyr

Boosta ditt immunförsvar inför höstens förkylningar!

 Inlägget presenteras i samarbete med Helhetshälsa, men alla tankar och åsikter är mina egna. 

IMG_6902

Hej kompisar ♥

Sommaren är förbi och nu väntar en lång höst med skola och jobb för de allra flesta. Hösten är fantastisk, men det är också en tid då många drabbas av långvariga förkylningar och trötthet. I det här inlägget kommer vi därför att fokusera på hur vi kan stärka upp och boosta våra kroppar inför hösten, så att vi istället kan må bra och njuta av den här underbara tiden på året.

För att vi ska hålla oss friska och starka är det viktigt att vi stoppar i oss bra saker. Jag tror att vi i stor grad kan påverka vårt immunförsvar via det vi stoppar i oss, och det absolut viktigaste är såklart att äta bra och näringsrik mat. Det gör jag varje dag, men såhär års brukar jag också boosta kroppen lite extra med kosttillskott som gynnar mitt immunförsvar, och det är här antioxidanterna, vitaminerna och mineralerna kommer in i bilden.

Antioxidanter, vitaminer och mineraler är viktiga för vår hälsa och vårt immunförsvar, och nu såhär förkylningstider när bacillerna kryllar kan det vara bra att ge kroppen lite extra omtanke och näring, och därför har jag några produkter jag vill presentera lite närmare för er!

IMG_6903

Jag har länge varit ett stor fan av Helhetshälsas produkter! Deras idé är att göra marknadens renaste kosttillskott genom att undvika tillsatser som bindemedel, smörjmedel vid kapsling, klumpförebyggande medel och färgämnen. De analyserar råvarorna för renhet och deras produkter tillverkas i Sverige, och det är just därför jag tycker att de är så himla bra. Det är bra produkter som jag gillar och själv använder dagligen helt enkelt, och därför vill jag självklart dela med mig av mina tips till er!

Tillsammans med Helhetshälsa har jag satt ihop ett kitt med mina favoritprodukter som hjälper till att boosta kroppen inför hösten!

IMG_6900

 

ZINK: är jätteviktigt för immunsystemets normala funktion eftersom mineralet har viktiga virusdödande egenskaper. Ett vanligt tecken på zinkbrist kan vara just dåligt immunförsvar. Är du en av dem som drabbas av upprepade förkylningar kan det vara en god idé att testa zink. Själv är jag förkyld mycket mer sällan sedan jag började äta zinktillskott regelbundet.

D3-VITAMIN: är också en superviktig nyckel till ett stark immunförsvar. D-vitaminbrist är vanligt här uppe i Norden. En av de viktigaste källorna till D-vitamin är solen, som hjälper huden på våra kroppar att bilda vitaminet. Men under vinterhalvåret då vi knappt ser solen här uppe i norr är det lätt drabbas av brist och därför är D-vitamintillskott ett måste (det går inte att få i sig dagsbehovet via maten).

Helhetshälsas nya D-vitamin är gjord av lav och passar utmärkt även till alla er som äter vegankost!

 

IMG_6893

 

PROPOLIS: innehåller ekologiskt carob- och propolispulver i en vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa. Innehållet är bakteriedödande och därför perfekt att ta när man känner att en förkylning börjar blomma ut. Det hjälper kroppen att bli mer motståndskraftig och återhämta sig snabbare!

PROBIOPLEX: innehåller levande mjölksyrabakterier som hjälper till att hålla magen i form! Probiotika är grunden i allas immunförsvar, då det är den första barriären som bakterier möter om de kommer via tarmen. En god maghälsa är alltså superviktigt för att kunna stå emot sjukdomar och elaka bakterier som attackerar! Det man också har sett är att gluten inte gör lika stor skada om tarmfloran är god, nästan 40% av befolkningen har de gentyper som kan utveckla celiaki, men alla dessa gör det inte, och tarmfloran verkar vara nyckeln.

Det som särskiljer Helhetshälsas mjölksyrebakterier från andra är att de valt att använda bekteriestammar som är aktiva i olika delar av tarmen, att de deklarerar antalet bakterier som är kvar vid utgångsdatum (upp till 30% av bakterierna kan hinna dö från kapsling till utgångsdatum) och att de mikroinkapslar varje bakterie så att de säkert överlever passagen ner till tarmen.

 

IMG_6897

 

SUPERGREENS: innehåller inte bara en grön alg, utan typ alla nyttigheter en kan tänka sig i form av örter, gräs, groddar och mjölksyrabakterier. Sammanlagt finns 37 ingredienser från naturens rika skafferi, så detta är verkligen en riktig näringsbomb! Smaken är mild och det passar därför utmärkt att blanda pulvret i smoothie eller juice för en extra näringsboost.

Klicka här för ett recept på en smarrig grön smoothie med supergreens!

 

IMG_6898

 

ALGOMEGA3: en vegetabilisk Omega3-tablett som innehåller olja från algen Schizochytriums. Algolja är den enda vegetabiliska källan till omega 3-fettsyrorna DHA och EPA. DHA bidrar främst till att bibehålla normal hjärnfunktion och normal synförmåga. Äter man lite fisk kan det vara svårt att få i sig tillräckligt av denna livsviktiga fettsyra, och då är det därför viktigt med ett tillskott för att hålla sig frisk!

 

Och så vill jag passa på att tipsa om två av mina bästa huskurer – Ingefära och att skölja näsan.

Ingefära är som en gåva från ovan! Koka te på, pressa i färsk juice eller skala och tugga på den färsk precis som den är. MYCKET starkt – men tar bort halsont, piggar upp och funkar bra förebyggande. Världens bästa grej om du frågar mig!

Att skölja näsan rensar bort bakterier från slemhinnan i näsan som är på väg ner i halsen och lättar upp andningen genom näsan. Koka 5 dl vatten med 1 tsk salt och låt svalna. Skölj hälften genom högra näsborren och resten genom vänstra. Snyt dig ordentligt mellan och efteråt!

 

I samarbete med Helhetshälsa.

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Ellinor

    Kan inte annat än instämma i dina tips och erfarenheter ovan.
    Många av produkterna äter jag själv, regelbundet året om. Så här på hösten boostar jag dessutom lite extra med bl.a. zink, D-vitamin och ingefärsshot varje morgon.
    Det kanske är inbillning, men så snart jag börjar en zinkkur (tar det några veckor i taget tills nivåerna är bra igen), känner jag hur kroppen blir som ”ny”. Detsamma med ingefärsshoten. Det väcker och boostar hela kroppen på morgonen!

    1. Emma

      Bra grejer du ger kroppen! 🙂 ingefärsshot lät super ju, det ska jag också köra nu under hösten 🙂 Kan tro att det väcker och boostar hela kroppen!

stats