Hej vänner ♥
Sen jag kom hem från Stockholm har jag verkligen haft massa tid till att stå i köket och experimentera. I helgen bakade jag för första gången en kaka med silkestofu i. Det blev en chokladkaka, än en gång med inspiration från fina Fannys blogg. Tyvärr blev den inte riktigt lika god som den ser ut, men det kanske berodde på att jag inte följde receptet. Jag gjorde en mindre kaka, bytte ut dadelpurén till plommonpuré, hade i en mosad banan och uteslöt alla äggvitorna. Men den var helt klart ätbar, men ingen sån där Wowupplevelse!
Ingredienser (kakan):
1 mogen avokado
1 dl kakao
1,5 dl plommonpuré
1 mosad banan
1 dl silestofu
3 ägg
1/2 dl vatten
1 tsk vaniljpulver
Ett knivsudd salt
Ingredienser (frosting):
1 mosad banan
1-2 msk jordnötssmör
1 msk kakao
1 msk kokossmör
Kakan: sätt ugnen på 200 grader. Gör en egen liten form av en bit folie, min var runt 15 cm i diameter. Satvmixa avokado, banan och plommonpuré till en jämn smet. Tillsätt äggen och vispa lite till. Tillsätt resten och häll smeten i formen. Grädda i ungefär 30 minuter, stäng sedan av ugnen och lägg på aluminiumfolié och låt den stå inne en stund till. Ta ut kakan och låt den svalna. Bred över frosting, ringla över honung och strö över riven kokos.
Frosting: mosa bananen och blanda ihop med de andra ingredienserna.
Kram / Emma.
haha OJ, vilka byten du gjort! Det fina med dadelpuré är ju att den är precis "rätt" söt, och lite smak bidrar den ju med också, och konsistens. Och banan (?!?) – HUA. Och jag förstår skepticismen ang. äggen, men de behövs! Äggvita smakar ju ingenting, de bara "fixar" konsistensen 🙂 hoppas du försöker igen och gillar resultatet 😀
Det smakade inte ägg alls 🙂 Dock använde jag turkisk yoghurt istället för silkestofu!
Testa orginalreceptet, det har jag gjort, det var verkligen wow!!! 🙂