God morgon ♥
En av helgens frukostbord dukades upp med nybakade scones, ost och marmelad, ägg, kaffe, vindruvor och klyftad apelsin.
Jag älskar verkligen dessa underbara och lata långfrukostar med allt gott på bordet. Att sitta där och pilla med frukosten, äta långsamt och njuta av känslan att inte ha något att skynda till, utan bara sitta där länge och njuta med min älskling vid min sida!
Sconesen var den här gången ett nytt recept och enkla att göra. Jag hittade receptet här, men gjorde en egen liten touch på dem genom att byta ut rismjölet mot majsmjöl, rismjölken mot vanlig mjölk och så tillsatte jag riven parmesan!
Vill du också göra dessa scones?
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda ihop 2 dl majsmjöl, 2 dl mandelmjöl, 1/2 tsk salt, 2 tsk kokossocker och 2 tsk bakpulver. Tillsätt 0,75 dl kokosolja, 2 dl mjölk och 1/2 dl riven parmesan. Blanda väl och forma sedan till 4 runda scones som du lägger på en bakplåtspappersklädd plåt och snittar ett kors på mitten. Grädda sedan i 10-12 minuter och avnjut därefter tillsammans med dina favorittillbehör.
Mina favoritkombinationer på scones är just nu ädelost och apelsinmarmelad eller phiadelphiaost och jordgubbsmarmelad!
Mums, ett frukostrecept att testa till helgen kanske?
Kram / Emma.
Ååååh vad gott 🙂 Perfekta frukosten.
Ellerhur! Scones alltså 🙂
Åååå…
Sconesfrulle med den man älskar alltså, livet!!
Jag saknar detta då jag alltid jobbar på helgerna..
Men det kommer bli ändring på det framöver & då ska det bakas scones!
Keso & jordgubbssylt, brie/philadelphia/jordgubbsmarmelad, philadelphiaost/lagrad prästost/fikonmarmelad är mina favvisar på nybakta scones 🙂
Ja scones är svårslaget! Hoppas du får vara ledig lite helg framöver så du kan mysa med killen under frukosten! Kram