Emma Barremyr

Pasta med gorgonzola, basilika och pinjenötter

Hej mina godingar ♥

Dags för ett middagstips! 

Idag tänkte jag bjuda er på en otroligt enkel, men samtidigt lyxig pastarätt som passar lika bra som vardagsmat som till helgens middag! En ska njuta varje dag vet ni ♥

Jag älskar verkligen krämiga pastarätter och ost som ger mycket smak! Den här gången blev det pasta på gröna ärtor, gorgonzola, krispiga grönsaker, basilika och söta små pinjenötter!

Lätt som en plätt att länga ihop för alla hungriga vargar!

Är du väldigt känslig mot mot gorgonzola rekommenderar jag dig att testa en mildare ost, t.ex. ädelost, riven parmesan, fetaost eller crème cheese. Ta det du gillar helt enkelt – med ost blir det knappast fel!

IMG_4033 IMG_4037

Ingredienser (2 personer):

  • 2 portioner pasta (vi använde pasta på gröna ärtor)
  • 30 g pinjenötter
  • 150 g gorgonzola (alternativt ädelost, fetaost, phiadelphiaost, parmesan)
  • 1 kruka basilika
  • 1/2 gul paprika
  • 6 cocktailtomater
  • 5 cm gurka

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr panna. Hacka grönsakerna. Häll av pastan och blanda sedan ner ost, grönsaker och pinjenötter. Klipp ner basilika och rör runt ordentligt.

IMG_4041

 

Fler goda pastarätter!

Pastagratäng med lax, spenat och tomat!

Pasta carbonara!

Laxpasta!

 

Kram / Emma.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats