Emma Barremyr

Tankeläsning är en tankefälla

Hej vänner ♥

Jag tänkte vi skulle prata lite om tankeläsning.

Hur många av er känner igen sig i det här med att ni vet exakt vad de runtomkring tänker om er?

Ni vet de där negativa tankarna som kan komma krypande? ”Hen tycker inte om mig” ”Han tittar på mig för att han tycker jag är ful” ”Jag känner att de inte vill ha mig här” ”Folk tycker jag är tråkig”. Och så vidare och så vidare…

Listan med vad de runtomkring tänker om oss kan ofta göras väldigt långa, och hur många positiva saker finns det med på de listorna egentligen? Inte många tyvärr!

Är det lite konstigt ändå, att vi många gånger tror oss veta vad andra tänker? Ofta finns det ingen sanning alls i dessa tankar som dyker upp och helt ärligt så är det är ju helt omöjligt att veta vad andra tänker utan att fråga.

Jag har funderat mycket kring det här eftersom jag är och har varit mycket drabbad av det. Nu har jag kommit fram till en sak, och vet ni vad? Vet ni vems dessa negativa tankar egentligen är?

Jo, det är ju faktiskt bara MINA EGNA tankar! Det är JAG SJÄLV som tänker de här negativa sakerna om mig själv. Ingen annan.

Den insikten har hjälpt mig så otroligt mycket ♥

Det har inte varit lätt, men jag har med lite hårt slit lyckats jobba bort de tankarna och därmed lärt mig att hantera det. Varje gång jag får de där känslorna och tankarna om att andra tänker negativt om mig så går jag numera ALLTID tillbaka till mig själv och påminner mig om att jag omöjligt kan veta vad de tänker utan att fråga. Jag försöker tänka på varifrån tankarna kommer och så ber jag mig själv SLUTA vara så elak mot mig själv. För det är faktiskt inte snällt att trycka ner sig själv så.

Oftast, när jag funderar lite på det så finns det ju ingen sanning i dessa negativa tankar. Nästan alltid inga bevis alls, och även om det finns en känsla där så räcker inte den som bevis. Så är det bara. Jag jobbar då med att byta ut de negativa tankarna mot positiva tankar som jag vill ge mig själv. Det är inte lätt, men det går!

13eff1095c3105b8da90f67871081ea7

 Bild lånad från Pinterest.

 

Hur är eran relation till tankeläsning?

Det är ett otrolig intressant ämne som jag gärna pratar mer om här i bloggen, och ni får gärna dela med er av era erfarenheter och tankar eller frågor kring det! 

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Cecilia

    Jag kan verkligen få för mig att andra inte tycker om mig eller vill umgås med mig. Oftast är det när jag är lite på nergång och det gör ju mig ännu mer deppigare 🙁 Kanske kan bero på dåligt självkänsla!!

    1. Emma

      Det kan säkert bero på dålig självkänsla! Kom ihåg nu att dessa tankar och känslor förmodligen inte är sanna! Påminns att det bara är dina egna tankar och känslor och vänd dem till något positivt som du vill tänka och känna istället! Kram

  2. Isabell

    wow detta hade jag aldrig tänkt på förut, men det är ju så sant! tack för detta fantastiska tankesätt och verktyg. det hjälper verkligen mig i nuläget eftersom det på sista tiden har varit väldigt jobbigt för mig att gå till skolan. i min klass just nu svärmar väldigt mycket negativa tankar omkring och folk fryser ut varandra och naturligt inbillar man sig att alla er ner på en och automatiskt drar man sig undan och lider i onödan! men att skicka lite varma tankar till mig själv istället för att inbilla mig massa saker skulle det ju kännas mycket bättre.
    tack för denna lilla väckarklocka ^^ kram 🙂

    1. Emma

      Vad kul att jag kund bidra med mitt tankesätt och få dig att tänka till lite här! Hoppas du vänder dessa tankar och tar hand om dig! Kram

stats