Emma Barremyr

Glutenfri variant av GI-limpan

Hej vänner

Igår var jag i baktagen igen och experimenterade ihop en ny GI-limpa utifrån det gamla receptet. Den här gången blev det en helt mjölk och glutenfri limpa som bjöd på lite andra smaker!

Ingredienser:
5 dl hasselnötter mixade till ett fint mjöl
6 dl bovetemjöl
2 dl havregyn från glutenfria hyllan
1 dl linfrön
2 tsk bikarbonat
3 msk honung
1 rivet äpple
4 dl naturell yoghurt

Blanda alla torra ingredienser, riv i ett äpple, 3 msk honung och sist soygurt till en kladdig smet. Grädda brödet i en brödform i ca 1 timme på 175 grader.

/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats