Hej ♥
Grillsäsongen är igång!
Hemma hos oss började vi redan i påskas, och har sedan dess hunnit med några grillmiddagar. Det har tidigare grillats både kyckling, lax och i nu helgen blev det grillat nötkött! Jag är inget stort fan av grillade köttbitar utan föredrar hellre lax eller kyckling. Vet inte om jag är dålig på att marinera, men jag tycker bara att det blir smaklöst och tråkigt. Äter mycket hellre tillbehören!
Men nu marinerade jag lövbiff i olivolja, dijonsenap, oxfond, salt och peppar. Helst av allt skulle jag velat använda vitlök då det piffar upp vilken köttbit som helst, men eftersom jag behövde något som var snällt mot magen och FODMAP-anpassat fick det blir ovanstående vilket blev över förväntan gott!
Jag gjorde även en sås på crème fraîche, dijonsenap, färsk timjan, salt och peppar. Sen blev det en fräsch sallad, skivad galiamelon, grillad olivmarinerad aubergine och ugnspotatis som tillbehör!
Helt enkelt en massa gott på en och samma tallrik!
Har du något gott grilltips att dela med dig av?
Kram / Emma.
Ser gott ut! Får man fråga hur du gjort potatisen? 🙂 KRAM
Sköljt, skivat, lagt på en plåt, ringlat olivolja över och gnuggat in alla potatisar i, saltat, pepprat och sedan haft i ugnen på 225 grader tills de får fin färg och blir krispiga 🙂 Kram
Hej
Tack för en inspirerande och fin blogg. Jag undrar hur grillat funkar med din IBS mage? Vet att grillat kan vara lite känsligt för magen.
Hej! Tack själv för att du läser 🙂 Grillat funkar bra OM det är kryddat rätt. Grillkrydda och annat med lök går helt bort, men marinaden jag skrev om i inlägget funkade fint 🙂
så gott! Jag tycker inte att det finns något som är godare att grilla än halloumi! Mums, sen är ju inte bananer med mörk choklad så illa heller.. 🙂
Jag håller med, halloumi är svårslaget! MUMS 😀 Och BANAN + MÖRK CHOKLAD, HERREGUUUD SÅ GOTT 😀
Grillat är så himla gott!
Vi brukar alltid grilla fågel, kyckling eller kalkon, som vi marinerar dagen innan och det blir himla saftigt och gott! Men tillbehören är bland det godaste jag vet 😛 Brukar göra en sås på creme fraise smaksatt med massa färska örter-dill, gräslök och persilija och sedan grillar vi alltid grönsaker till! Aubergine och squash som skivas och saltas och får ligga i ca 15 min innan vätskan torkas av, sedan skivad rödlök, champinjoner och paprika i bitar. MUMS! 🙂
Mmmm, så mycket gott 🙂
Man blir så inspirerad av all god mat på din blogg! <3 Speciellt för mig som också har lite känslig mage egentligen, men som är dålig på att ta hand om den 😉
Vad glad jag blir <3 TACK!