Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Gryta med fetaost och soltorkade tomater

Publicerad,

När jag gjorde samarbetet och en 10 dagars köttfri utmaning tillsammans med Hälsans kök skapade jag en ny favoriträtt som som vi ätit mycket av här hemma sedan dess (det här inlägget är dock inte ett samarbete med dem).

Jag pratar om en helt fantastisk gryta med fetaost och soltorkade tomater!

Hela familjen älskar den!

Vi har de flesta gånger ätit grytan med Hälsans köks filébitar, men även med kyckling någon gång som variation. Och kombinationen fetaost och soltorkade tomater, MUMS säger jag bara! Jag brukar även hacka i en påse bladspenat, men glömde visst det den här gången på bilderna.

Det är en rätt som bara tar en kvart att svänga ihop och sen har du en lyxig middag på bordet en helt vanlig dag i veckan. Små barn kan äta lite salt, men var ändå försiktig med saltet om du ger den till barn under 1 år. Och ge självklart små bitar så att inte barnet får i halsen!

Grytan serverar jag alltid med Pauluns sötpotatispasta! Det är den godaste pasta jag vet just nu!

Gryta med fetaost och soltorkade tomater

Ingredienser 4 personer

4 kycklingfiléer eller 1 paket filébitar från Hälsans kök
150 g fetaost
10 soltorkade tomater i olja
60 g babyspenat
2 dl Oatly fríche eller créme fraíche
1 msk kycklingfond
salt och peppar

Hacka kycklingen i minre bitar och lägg i en stekpanna med en klick smör eller olja, eller stek på filébitarna som de är. Tillsätt babyspenat och rör runt. Hacka soltorkade tomater i mindre bitar och blanda ner. Tillsätt fríche, kycklingfond och smula ner fetaost och låt puttra ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Servera med pasta och sallad.

Hoppas det smakar!

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *