Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Sötpotatispuré och röd pestobakad lax

Publicerad,

Hej vänner ♥

Alltså den där purén . . den där . .

. . S Ö T P O T A T I S P U R É N !

Den är så god att vi slickar skålen här hemma.

Har ni testat den än?

Oftast brukar vi äta den till älgkött eller kyckling, men idag blev det till fisk. Och inte vilken fisk som helst, utan – röd pestobakad lax som var riktigt mumsigt, och mättande såklart!

IMG_5195

Rätten är enkel och fixas på några minuter. Ytterligare en maträtt till kategorin hälsosam snabbmatsom jag även skulle vilja kalla lyxig.. för det är precis vad den känns – vardagslyxig!

På tallriken fanns även en hemgjord vitkålssallad med citron, kiwi, papaya, roccula, spenat, tomat och gul paprika! Färgglatt och härligt – precis som jag vill ha det. Det blir så mycket roligare att äta när maten är vacker och färgglad.

För visst är det vackert att titta på?

IMG_5196

Sötpotatispurén är gjord på kokt sötpotatis och en rejäl sked laktosfri creeme cheese (kanske runt 2 msk för 2 sötpotatisar och 2 personer), örtsalt och pepparmix. Allt mixas ihop med en stavmixer till en slät, krämig och härlig puré!

Laxen är fylld med någon matsked röd pesto (per laxfilé) och kryddad med örtsalt och pepparmix. Gräddas i 200 grader i ca 15 – 20 min (om laxen är tinad)

Örtsalt och pepparmix ja. Dessa två kryddor går det mycket här hemma. Jag älskar dem.

Vitkålssalladen är gjord på 1 liter riven vitkål, 1/2 dl olivolja med citronsmak, 2 msk ättika, örtsalt och svartpeppar! Så himla gott med citronsmak på olivoljan. Blanda ihop alla ingredienser och förvara i en bunke i kylen – håller någon vecka!

IMG_5198

Men nu . . dags för efterrätt!

Inväntar en vän på besök och det bjuds på en underbar raw jordgubbscheescake som står i frysen och väntar! Jag har redan hunnit provsmaka och imorgon ska även ni få en smakbit.. ja iallafall i ord och bild! Hihi…

Hoppas ni får en fin kväll!

Kram / Emma.

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *