Jag har ju lovat er att dela med mig av alla recept från veganveckan som vi gjorde, men tar det lite pö om pö för att det inte ska bli så mycket recept på en gång.
Alla tidigare recept hittar ni här, och näst ut på tur är den här ljuvliga linsgrytan med saffran! Wow alltså, det här blir ett bra recept att plocka fram i höst när kylan omfamnar oss och vi vill ha varm middag i våra magar!
Enkelt och lättlagat också. Varsågoda, scrolla för recept!
Vegansk lingryta med saffran
4 personer
10 cm hackad purjolök (gröna delen vid fodmap)
1 röd paprika
1/2 liten zucchini
2 msk tomatpuré
2 msk paprikapulver
2 -3 tsk spiskummin
1 kanelstång
1 paket saffran
380 g krossade tomater
4 dl kokosmjölk
1 msk grönsaksfond
2 förpackningar röda linser á 380 g
Salt och peppar
Fräs lök, paprika och zucchini i lite olja tills det mjuknar och får lätt färg. Tillsätt saffran och låt fräsa någon minut till. Rör sedan ner alla ingredienser utom linserna och låt sjuda i 5 minuter. Hall av spadet från linser och skölj dem. Vänd ner i grytan, rör runt och låt dem bli varma.
Servera med ris, quinoa, bulgur eller liknande. Toppa med cashewnötter!
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Wow vad gott detta låter! Det blir till att prova detta så snart som saffran säljs till lite vettigt pris ?
Ja det är väl värt att prova 😀