Emma Barremyr

Vegetarisk pytt med tofu och pestoyoghurt

 

Okej, det här är kanske inte den snyggaste maträtten ni skådat. Jag hade inte tänkt fota den här rätten för den var egentligen bara ett snabbt ihopkok på rester och det som fanns i kylen. Typ så.

Men det blev ju så gott! Eller jag och Elsa tyckte det iallafall, Pelle var inte lika såld, men han är inget stot fan av tofu heller.

Det är en vegetarisk pytt med tofu och pestoyoghurt. Bra sommarmat tycker jag eftersom den också är god att ätas kall, ni vet de där gångerna när man inte är sugen på varm mat, eller vill ta med sig maten ut på picknick. Då passar den här pytten bra!

Häng med så ska ni få recept!

Vegetarisk pytt med tofu och pestoyoghurt

Ingredienser till 2 vuxna + 1 barn:

1 sötpotatis
2 rödbetor
2 palsternackor
1 paket tärnad tofu
Salt, peppar, timjan, oregano, basilika
1/2 dl pesto (recept här)
1 dl turkisk yoghurt

Skala och tärna rotfukterna. Koka dem mjuka i saltat vatten. Stek dem sedan i en klick smör tillsammans med tofu. Krydda med salt, peppar, timjan, oregano och basilika efter smak. Blanda ihop yoghurt och pesto. Smaka av med salt och peppar.

Servera pytten med såsen. Kan ätas direkt eller tas t.ex. med ut på picknick. Den funkar att ätas kall också.

Fler recept på pytt!

> Recept på kycklingpytt!

> Recept på en köttfärspytt jag gjorde för länge sen!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats