Ugnsbakad gröt är något av det godaste jag vet och jag snöar ofta in på det under vinterhalvåret. Det värmer ju så gott i magen kalla vinterdagar! Det doftar ljuvligt i hela huset när gröten gräddas och jag älskar att sätta mig ner med gröttalltiken tillsammans med en kopp nykokt kaffe ♥ Såna stunder ger mig så mycket livskvalitet!
Senaste veckorna har jag varvat stora smoothiebowls med ugnsbakad gröt till lunch, och min nya favorit är en variant med mandel, kanel och kardemumma!
Ugnsbakad gröt kan ätas både till frukost, lunch eller middag för den har allt du behöver! Det är verkligen gott och lyxigt oavsett när du väljer att äta det och smakar nästan lite som paj. En krispig utsida och en krämig insida. Mums alltså!!!
Vill du testa en ny frukost i veckan? Gör ugnsbakad gröt! Scrolla ner för recept och missa inte länkarna till mina andra ugnsbakade grötvarianter längst ner inlägget ♥
Ugnsbakad gröt med mandel, kanel och kardemumma
1 person
Ingredienser:
1 dl havregryn
1 msk mandelsmör
1 banan
1 ägg
1 krm bakpulver
1 krm kardemumma
1 tsk kanel
1 nypa salt
1 msk kokosflingor
6 hackade mandlar
Sätt ugnen på 200 grader. Mosa bananen med en gaffel och blanda ihop med mandelsmör, ägg och havregryn. Tillsätt bakpulver + kryddor och blanda ordentligt. Smörj en ugnssäker portionsform med kokosolja eller smör och häll i grötsmeten. Strö över kokosflingor och ställ in i ugnen i 12-15 min. Jag gillar när gröten är lite kladdig i mitten och brukar därför ta ut den efter 12 min, men vill du ha den fastare så låter du den stå inne lite längre.
Servera förslagsvis med lite hackade mandlar, mjölk eller keso. Eller ät den precis som den är!
Fler recept på ugnsbakad gröt!
>> Ugnsbakad gröt med mango och kokos
>> Ugnsbakad banan- och jordnötsgröt
>> Ugnsbakad blåbärs- och kokosgröt
Kram / Emma.
Har du något förslag på något som går att byta ut bananen med? Är allergisk och de här verkar super gott.
Mango är gott i ugnsbakad gröt, även äpple 😀
Tack för ett bra frukostrecept! Jag tycker frukostarna lätt blir samma gamla tråkiga. Så därför provade jag detta receptet till frukosten idag. Och vilken succé! Jag kallade det för frukost paj. Barnen (5 & 3år) jublade när det fick syn på den. ”Hurra, frukostpaj!” Dom tyckte det var jättegott och bad om mer ända tills den tog slut. Jag serverade med vispad grädde.
Men vad roligt att barnen gillade det! Extra lyxigt med grädde till också, mums! Tack för din kommentar 🙂
Jag undrar samma sak…vad använder du för mixer? Har själv inte hittat någon bra som är prisvärd.
Jag har en gammal stavmixer som börjar kärva lite nu, så den sjunger nog på sista versen. Har kikat lite på de olika mixerna som de säljer på food pharmacy, har hört att de båda är väldigt bra och prisvärda så funderar på att köpa dem 🙂 https://foodpharmacy.se/butik/
Har du några bra tips på mixrar eller matberedare som är prisvärda och klarar av att mixa nötter? 🙂
Jag har en gammal stavmixer som börjar kärva lite nu, så den sjunger nog på sista versen. Har kikat lite på de olika mixerna som de säljer på food pharmacy, har hört att de båda är väldigt bra och prisvärda så funderar på att köpa dem https://foodpharmacy.se/butik/
Hej! Du har ofta så många härliga recept, men skulle du kunna tipsa om olika matberedare eller mixrar? Har svårt att hitta en prisvärd mixer eller matberedare som klarar av att mixa nötter och dylikt…