Älskade, älskade pannkaka!
Jag har sagt det förut och jag säger det igen – jag skulle kunna äta pannkaka i all evighet! Det är så gott, lätt att variera (både innehåll och tillbehör) och går snabbt att slänga ihop!
Pannkaka tycker jag dessutom är den bästa matlådematen eftersom den som även smakar bra kall! Den kan t.ex. tas med som mellis på språng eller som lunch ute på picknick.
Mitt senaste tillskott till pannkaksfamiljen är denna kesopannkaka med bacon. En otroligt enkel pannkaka som mättar bra och är god att servera tillsammans med lingonsylt!
Varsågoda!!!
Kesopannkaka med bacon
Ingredienser (4 personer):
2 paket (240 g) bacon
400 g keso
2 dl havregryn
8 ägg
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
Klipp bacon i mindre bitar och stek knaprigt. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop keso, ägg, havregryn, salt och bakpulver med en stavmixer och blanda sedan i bacon. Häll upp i en bakplåtspappersklädd ugnsform (30 x 25 cm) och grädda i ugnen i 20-25 minuter.
Servera med lingonsylt!
Mer pannkaksinspiration?
>> Klicka här för att komma till stora inlägget med massa recept på pannkakor!
Kram / Emma.
Åt denna till middag igår. Jättegott! Fick minska ner till ett paket bacon för att det inte skulle bli för mycket energi i varje portion. Och sockerfri lingonsylt till. Tack för receptet 🙂
Så rolgit att höra att du gillade det 🙂
Låter jättegott! Även jag är student, tror du man kan frysa de? 🙂
Ja abolsut, det går nog utmärkt 🙂
Åh så gott! Detta får bli nästa matlåderätt! Roligt med något nytt utan vetemjöl för oss som är känsliga. Tack för inspiration!
Kul 🙂 Hoppas att du gillar det! Kram
Åh, det verkar jättegott! Hur länge tror du pannkakan håller sig i kylen? Bor själv i en studentlägenhet så har ingen att dela den med 😀 Kram och tack för en fin blogg!
Några dagar, absolut! Och den borde även funka bra att frysa, om du har möjlighet att göra det 🙂 Alternativt kan du ju göra halva satsen! Kramoch tack för en fin kommentar, glad att du gillar bloggen <3