Hej vänner ♥
Idag bjuder jag er på ett smarrigt salladsrecept – en krämig laxsallad med quinoa och jordnötter!
Sallad är verkligen perfekta maten nu när vi går mot sommartid. Det går snabbt att slänga ihop till lunch, är enkel mat att ta med när man ska till stranden eller på annan utflykt och är både näringsrikt och himla gott!
I den här salladen har jag blandat ner turkisk yoghurt för att göra den lite extra krämig och mättande. Det är förvånansvärt gott – prova vetja!
Krämig laxsallad med quinoa och jordnötter
Ingredienser (4 personer):
- 500 g laxfilé
- 4 portioner quinoa
- 1/2 gurka
- 250 g babyplommontomater
- 1 gul paprika
- 1 mango
- 1 påse medelhavsmix sallad
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 nävar jordnötter
Sätt ugnen på 200 grader. Salta och peppra laxen och kör sedan in i ugnen på 15-17 minuter. Koka quinoan enligt anvisning på paketet och blanda sedan ner turkisk yoghurt och ställ åt sidan. Hacka grönsakerna och lägg i en stor skål. Dela laxen i mindre bitar och rör sedan ner lax och quinoablandningen i salladen. Lägg upp på fyra fat och toppa med hackade salta jordnötter.
Tips på fler goda sommarsallader:
>> Enkel pastasallad med kyckling och fetaost
>> Halloumisallad med sötpotatis
>> Tonfisksallad med pasta, morot och macadamianötter
>> Laxsallad med jordgubbar och chevré
Kram / Emma.
Tack för all inspiration! 🙂
Hur är det att ha dina sallader som matlåda? Håller de sig fräscha i kylen i några dagar? 🙂
tack själv för att du läser 🙂 Nja, jag tycker generellt sett inte att sallader håller sig fräscha i kylen. Det blir lätt vattniga och tråkiga så jag föredrar att äta dem fräscha 🙂
Åh vad gott!! Jag gjorde en quinoasallad med rökt lax, hasselnötter, gurka, mynta och aprikoser för ett tag sedan, så himla gott! Laxsallader är verkligen to die for!
Åh, det låter ljuvligt! Inte mycket som slår en smarrig laxsallad alltså!