Emma Barremyr

Gravid vecka 19

God morgon ♥

Ännu en graviditetsvecka har passerat och igår gick vi in i vecka 19!

Nu är vi inte långt ifrån halvvägs, vilket känns helt galet, vart tog tiden vägen egentligen? Bebisen är hela 20 cm lång och det känns att magen börjar växa på riktigt nu. Jag längtar dock tills den blir ännu större (önskar att den växte lite snabbare) – tycker det är sååå fint med stora, runda gravidmagar!

För tillfället njuter jag otroligt mycket av att vara gravid och veckan som gått har nog varit den bästa hittills under hela graviditeten. Inget speciellt har hänt, utan jag har bara mått väldigt bra både fysiskt och psykiskt, och tycker det är så himla mysigt med rörelserna i magen. Jag kan sitta långa stunder, andas, hålla handen på och bara vara med magen. Rörelserna känns allt tydligare och starkare, och i söndags fick även Pelle känna första sparken. En väldigt speciell stund för oss båda ♥

En annan anledning till varför jag mår bra och känner mig så glad just nu är för att jag orkar röra på mig igen. Endorfinerna som rörelsen ger är så viktiga för mig och mitt välmående (och även för bebisens välmående)! Träningen är inte alls som förut, men jag njuter verkligen av att jag orkar med promenader med stavar och ett par styrkepass varje vecka! Fokuset under promenaderna ligger på att vara ute i friska luften och underhålla konditionen, medan styrkepassen handlar om att stärka upp kroppen inför kommande förlossning och mammaliv. Ingen träning för att prestera, utan mest för att underhålla och må bra!

I övrigt så är jag helt beroende av apelsiner just nu och kan lätt trycka i mig flera stycken på raken när suget sätter igång, haha! Apelsiner MÅSTE med andra ord finnas hemma hela tiden!

collage_fotor

Magen i vecka 19 (18+0)

Har ni några frågor eller önskemål om inlägg kring graviditeten? 

Berätta gärna i en kommentar om det är något ni vill läsa mer om!

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Kul att du äter apelsiner! Det gör jag med den här graviditeten, väldigt många! Det gjorde jag inte förra gången jag var gravid och i vanliga fall tycker jag inte ens det är så gott 🙂

    1. Emma

      Smaklökarna förändras verkligen när man bli gravid 🙂 Jag gillar apelsiner i vanliga fall också, men nu är det ju det gooodaste som finns 😀

  2. Alexandra

    Skulle vara roligt att höra dina förväntningar på kommande tid, ex tiden när du blir höggravid eller efter födseln, och sedan jämföra dessa med hur det faktiskt blev. 🙂 kram

  3. Kerstin

    Vilka fina bilder och skönt att du mår bra! När kände du att bebisen rörde sig första gången? Det hade varit kul med lite tips på stryrkeövningar som passar att göra som gravid.

    1. Emma

      tack, vad gullig du är! Jag kände de första rörelserna sent i vecka 17 och har känt nästan varje dags eddan dess 🙂 Styrkeövningar för gravida kommer inom kort, ska göra en fotografering på tisdag!

  4. Sofia

    Det är så mysigt att läsa dina gravidinlägg och harmonin och kärleken lyser igenom! Att du pratar om graviditeten och hur du mår mycket tycker jag bara är trevligt, det är ju som sagt en del av ditt liv nu och det är superkul att följa!

    1. Emma

      Jag kan tro det! Känns som att tiden framöver är rätt mysig nu, och förhoppningsvis får jag må bra och njuta 🙂

stats