God morgon vänner ♥
Hur mår ni såhär på måndagsmorgonen? Har ni haft en bra helg?
Min helg har varit väldigt lugn och förutom ett par promenader i skogen har fokus legat på vila och återhämtning. Jag har plöjt massa avsnitt av One Tree Hill, läst tidningar, tagit några långa varma bad, suttit framför brasan och lyssnat på ljudbok, bakat och fikat kladdkaka, gjort mindfulnessövningar och haft kvalitetstid med Pelle. En riktig myshelg med andra ord!
Nu är jag riktigt utvilad, laddad och redo för en ny vecka! En vecka som startades med en härlig tallrik gröt till frukost!
Dagens gröttallrik innehöll mjölkkokt havregrynsgröt! Det är en storfavorit hos mig och jag kokar nästan alltid mina havregryn i mjölk – det gör gröten mycket krämigare, godare och mer mättande än om den kokas på vatten. Jag brukar dessutom knäcka ner ett ägg för ännu mera mättnad, och står mig därför riktigt bra på en tallrik gröt.
Ingredienser:
- 1 dl havregryn
- 2 dl mjölk
- 1 ägg (kan uteslutas)
- 1 nypa salt
Koka ihop mjölk + havregryn och låt puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt. Dra kastrullen åt sidan, knäck ner ett ägg och rör runt ordentligt tills ägget är helt upplöst i gröten. Servera förslagsvis med bär, nötter, frön eller sylt!
Jag serverade min gröt med en sked hemkokt lingonsylt som en av mina kära vänner kom förbi med i helgen, mums ♥
Fler mumsiga varianter på mjölkkokt havregrynsgröt:
>> Mjölkkokta havregryn med banan- och jordnötssmörsröra, blåbär och kokos
>> Mjölkkokt havregrynsgröt med vanilj, jordnötskeso och banan
>> Mjölkkokta havregryn med världens godaste chokladkräm och hallon
Hoppas att ni ger er en fin start på dagen med både en god frukost och snälla tankar till er själva!
Kom ihåg att ni är fantastiska precis som ni är ♥
Kram / Emma.
Ser riktigt gott ut 🙂
Ja det är väldigt gott med mjölkkokt gröt – du får testa! 🙂