Emma Barremyr

Pastasallad med halloumi

Hej underbara ni ♥

En stående favorit hos oss har under sommaren varit pastasallad med halloumi. Jag har totalt gått och förälskat mig i Risentas kikärtspasta och har fått dille på att ha den just i en krämig sallad tillsammans med en salt ost, krispiga grönsaker, smakliga oliver och något söt frukt.

Fördelen med kikärtspasta är att den innehåller en hög halt protein och mycket fibrer, vilket gör att den ger en skön mättnad som håller i sig länge!

Den här salladen mina vänner måste ni prova! Den är så fantastiskt god och enkel att det nästan inte blir bättre än så!

IMG_6445

Ingredienser (4 personer):

  • 4 portioner pasta
  • 300 g halloumi
  • 1-2 dl turkisk yoghurt
  • 10 babyplommontomater
  • 1 näve ruccola
  • 1/2 gurka
  • 1 paprika
  • 1/2 mango
  • 20 oliver
  • 1 näve salta mandlar

Koka pastan enligt anvisning på paketet och hacka under tiden grönsakerna. Häll av pastavattnet och spola under kallt vatten i ett durkslag. Blanda i turkisk yoghurt och alla grönsaker. Skiva och stek en fin yta på halloumin. Lägg på en skärbräda och låt svalna. Hacka halloumin i mindre bitar och lägg i pastasalladen. Rör om ordentligt och toppa med salta mandlar.

Ät och njut ♥

IMG_6446

En perfekt sallad att ställa fram på buffén, plocka med sig på picknick eller när man har många gäster på besök och vill göra ett enkelt storkok som går att förbereda i förväg!

 

Tips på fler smarriga sallader!

>> Vegansk sallad med basilika och citrondressing + frötopping

>> Sallad med quinoa, pumpa och ingefära

>> Tonfisksallad med pasta, morot och macadamianötter

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
    1. Emma

      Nej jag spolar faktiskt pastan i kallt vatten när jag har den i salladen för att kyla av den efter att jag kokat den. Har du testat kikärtspasta? 🙂

  1. Linda Assarsson

    Men å vad gott!
    Gjorde en potatissallad för ett tag sen med kvarg i för krämigheten, sååå gott!!
    Nu blir jag sugen på att testa den med halloumi och att göra denna med pasta 🙂

stats