Emma Barremyr

Restaurangtips i Stockholm

Hej vänner ♥

När vi var i Stockholm senast åt vi en himla massa god mat!

Jag tycker det är jättespännande att upptäcka nya restauranger och därmed få prova på nya maträtter. Mat är ju en av de allra bästa sakerna med att resa! Håller ni inte med?

Jag gillar nytänkande – restauranger som tänker på hälsa, miljö och djur och som vågar kliva utanför ramarna lite grann. Eftersom jag äter mer och mer vegetariskt tycker jag att det är extra kul att gå på restauranger som serverar just vegetarisk mat. Det ger mig nya smakupplevelser och massa inspiration!!!

Ska ni till Stockholm framöver kommer här tre restaurangtips där ni kan njuta av väldigt mycket god vegetarisk mat!

IMG_4320

Chutney – vegetarisk restaurang på Södermalm

En renodlad vegetarisk restaurang som serverar dagens lunch, kvällskantin och á la carte. Det finns massa spännande att välja mellan och när vi var där föll jag för chevréknyten med sparris, polenta och goda grönsaker medan Pelle mumsade på ravioli med ricotta, spenat och tomatsås. I kyldisken finns mängder av bakelser som kan avnjutas till en god kopp kaffe. Ekologiskt öl och vin finns också för den som önskar det!

Lite trångt, men väldigt, väldigt mysigt ställe. Dessutom en mycket bra restaurang för allergianpassning!

Adress: Katarina Bangata 19, 116 39 Stockholm.

IMG_4358

FLFL Levantine Kitchen

Återigen en restaurang med fokus på spännande vegetarisk mat. Här tillverkas maten dagligen färskt från grunden enligt traditionerna från den östra delen av Medelhavet. En mysig uteservering på framsidan och en tuff inredning på insidan. Musiknivån var lite väl hög för min smak, men maten var otroligt god!

Här åt jag en alldeles underbar sallad med sötpotatis, halloumi, valnötter, aprikoser, spenat, pumpafrön och citrusvinegrette.

Inte lika bra allergianpassning, men perfekt för den som vill äta vegetarisk/ vegansk mat.

Adress: Skånegatan 87, Nytorget, Södermalm.

IMG_4370

Stockholm TAPAS

Ingen renodlad vegetarisk restaurang, men har en meny med lite variation. Här kan du välja mellan vegetariskt, fisk/skaldjur samt kött/ kyckling beroende på vad du är sugen på. Här åt vi en alldeles UNDERBAR middag som vi satt och plockade med länge. Rätterna kommer in allteftersom de blir klara och därför äter man långsamt och länge.

Tokälskar det!

Och det här med tapas alltså! Baconlindade dadlar, små knyten av filodeg, fyllda med räkor och grönsaker serverad med mangochutney samt världens godaste sötpotatispommes med tryffelmajonäs var vad jag njöt av den här kvällen. Rekommenderas varmt!

Även här finns bra allergianpassning och utmärkt meny som berättar vad var sak innehåller (framför allt gluten).

Adress: Pontonjärgatan 28, Vasastan

 

Har ni några restaurangtips i Stockholm som ni vill dela med er av?

Jag har gärna ha inspiration och tips till nästa Stockholmstur!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mari

    Stockholm Tapas, favoriten när det kommer till Tapas :). La Cucaracha på Bondegatan kan jag också rekommendera, om du vill ha Tapas. Vill du ha en god sallad, kanske lite enklare och ingen direkt ”fin” restaurang ska du testa Mix´n Go i Hornstull (de bästa salladerna som finns). Vi börjar där, men jag har många på lager 🙂

    1. Emma

      Jag förstår att det är favoriten – sååå gott ju 🙂 Tack för alla andra tips också, ska testas under kommande stockholmsresor 🙂

  2. ISA

    vad illa att DU har mer stockholmstips än jag som bor här 😉 hehe. Men tyckte det sista stället lät sååå najs!

stats