Hej mina solstrålar ♥
Då det är Kristi Himmelsfärd imorgon är det förmodligen många av er som gör sista arbetsdagen för veckan idag och har en långhelg framför er. GÖTT! Helg är ju aldrig fel, ellerhur?!
Själv har jag tagit ledigt imorgon för att vara hemma med Pelle och pyssla i trädgården, men kommer jobba på STC Kasernhöjden på fredag och köra PT-kunder halva dagen innan jag tar helg på riktigt. Det känns helt okej och jag är väldigt pepp på både torsdag och fredag, wiiiieee!
För att ni ska ha något gott att mumsa på under ledigheten bjuder jag idag på ett supersmarrigt recept – Kanelstekta päron med mandel-, havre – och kokoscrunch. Gott, näringsrik och passar lika bra till frukost som till mellanmål, kvällsfika eller efterrätt. Närsomhelst när du vill ha något gott och nyttigt att mumsa på helt enkelt!
Ingredienser:
- 1 päron
- 1 msk kokosolja
- 2 msk havregryn
- 1 msk kokosflingor
- 1 tsk honung
- 1 msk mandelsmör
- 1 krm vaniljpulver
- 1 nypa salt
- kanel efter smak
- 1 dl keso
Skiva päron i tunna skivor. Smält kokosolja i en pannan och stek sedan på päronen tills de blir mjuka. Strö över havregryn, kokosflingor, mandelsmör, vaniljpulver, honung, salt och kanel. Rör runt och låt allt fräsa ihop någon minut på låg värme.
Stavmixa keso fluffigt med lite vaniljpulver och servera tillsammans med päronen.
Njut av helgen och lova att ni tar hand om er själva som om ni vore er egen bästa vän?
Ni är värda att må bra ♥
Kram / Emma.
Wow, såg riktigt gott ut! Måste testas 😀
Ja det här är så himla gott! Hoppas du gillar det 🙂 Kram
Vad gott det ser ut. Värsta efterrätten 🙂
Åh vad gott det där ser ut!
Ja det är så mumsigt! Smakar ju typ som paj 😀
Åh det såg gott ut! Undra om det blir lika bra med äpplen istället, har inga päron hemma så får prova med det! 😀
Ja självklart! Det funkar med äpplen och blir minst lika gott kan jag lova 🙂