Emma Barremyr

Reklam/ samarbeten i min blogg

FRÅGA:

Hur mycket får du för att göra reklam på bloggen? Tycker det är så tris med all reklam i bloggarna…

 

SVAR:

Helt ärligt så gör en sån här kommentar mig lite ledsen!

Jag förstår att det inte är så roligt med reklam i bloggen, men ni får försöka tänka på hur mycket jag ger er varje dag. Genom åren har jag slitit så mycket med bloggen helt gratis, men idag är det ett halvtidsjobb för mig, jag tjänar några tusenlappar i månaden, men det är inga stora summor med tanke på hur många timmar jag lägger ner på bloggen varje vecka. Och även om det är små summor, så är de så otroligt viktiga för mig och för att jag ska kunna fortsätta att göra det jag gör.

Det senaste året har jag dippat mycket i min motivation till bloggandet och det beror främst på att det många gånger känns som att tiden inte räcker till. Jag blir stressad över att inte hinna med bloggen eftersom jag måste lägga tid på annat som istället drar in pengar. Och att stressa för bloggen är det sista jag vill göra, men min tid är viktig. Som egen företaget är det väldigt slitigt att få ekonomin att gå runt, iallafall så är det så för mig, och jag behöver lägga min tid och energi där jag får betalt och kan tjäna pengar. Precis som alla andra behöver jag kunna betala hyran och andra räkningar.

En sak ska ni veta, att OM jag skulle tackat ja till alla samarbetsförslag som jag fått från olika företag skulle jag varit rik nu, men det är inte många jag tackar ja till. Jag hoppar inte på vad som helst bara för att få pengar. Aldrig i livet! I de flesta fall så är det faktiskt jag själv som tagit kontakt med företaget i fråga för att JAG vill jobba med DEM. Detta gör att varje samarbete jag gör är genuint och äkta från min sida.

Jag hoppas att ni alla förstår och känner att alla samarbeten som jag gör, gör jag från hjärtat. Jag har som regel att det alltid ska kännas så genuint och äkta att jag lika gärna kunde skrivit inlägget utan ett samarbete. Hänger ni med?

Samarbeten märks tydligt ut både i början och slutet av mina texter och därför får ni läsare själva avgöra om det är något som ni vill läsa om eller inte. Ser ni i inlägget i början att det är ett samarbete och ni inte vill läsa om samarbete, läs inte då 🙂

Som avslut vill jag bara säga tack till er fina människor som finns här inne hos mig! Tack för alla fina kommentarer, pepp och hejarop ni ger mig. Det betyder så oerhört mycket ♥ Jag är så glad att jag är där jag är idag, för även om bloggen tar mycket tid och energi, ger ni mig så mycket tillbaka. Jag tycker det är så förbaskat kul att få hänga här med er, och jag brinner verkligen för det jag gör, därför kommer jag fortsätta att kämpa (och det kommer vara mina samarbeten som gör det möjligt).

Puss ♥

IMG_1264

/ Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. sandra

    Hej fina Emma! Ta inte åt dig, tycker att din blogg har väldigt lite reklam i jämförelse med många andra. Vill ju som några av ovanstående talare veta vad du använder för produkter då det är en inspiration i mitt liv. Dels vet jag att du har provat dom flesta produkter du rekommenderar vilket betyder att jag inte behöver prova alla som finns på marknaden då det är både tidskrävande och dyrt. Dels har du ett holistiskt tänk kring miljö och välmående vilket är viktigt i mitt liv också så genom att jag litar på ditt omdöme och kunskap så vet jag att det är bra produkter du rekommenderar.

    Dom personer som upplever att du har för mycket reklam kna absolut inte förstå att du har detta som ett jobb. Det ÄR gratis läsning för alla oss läsare så jag förstår verkligen inte vad dom gnäller över. Det gör mig irriterad att nedvärdera din jobbinsats för att du behöver ha betalt (antar att dessa människor inte sponsrar din hyra från egen ficka, då är dom ursäktade) för att ha råd att leva. Undrar om dessa människor som köper en tidning i affären, där kan vi prata om reklam inlägg!

    Ta inte åt dig av dessa människor. Dom är uppväxta i en värld utanför den riktiga som förväntar sig att jämt få allt precis som dom upplever att det ska vara.

    Ta hand om dig och tänk positiva tankar! 🙂

    Kram Sandra

    1. Emma

      Fina, fina Sandra! Tusen tack för din fina kommentar, den värmer så otroligt mycket och gör mig glad och pepp! Massa varma kramar till dig <3

  2. Nettan70

    Hej fina Emma <3,
    jag måste få säga att jag håller med Alexandra här ovan…..en hel del av din reklam vill jag ju faktiskt ha. Tips och idéer om bra produkter, erbjudanden om rabatter etc etc. Jag läser ju din blogg för att jag känner att jag litar på dig och att du gör det du gör från hjärtat och att du har sunda och hälsosamma åsikter och tankar. Ingen kan jobba gratis.
    Du é en riktig pärla,
    borsta av dig och gå vidare !!
    Kram <3

  3. Bella

    Såklart du ska göra sånt du tjänar lite pengar på också. Eftersom det klart framgår när det är ett samarbete så har det aldrig stört mig. Din blogg KÄNNS genuin, genomarbetad, vänlig och varm. En av mina absoluta favoriter. Stor kram, du är grymt duktig!

  4. Alexandra

    Jag älskar din blogg och tycker absolut inte det är för mycket reklam. En del ”reklam” vill jag nog till och med ha. Jag vill ju bli tipsad och nya och gamla bra produkter som jag själv ännu inte upptäckt och jag läser ju hellre en personlig recension än reklam direkt från företaget själv för den är ju ganska partisk.

    Det är ju massor av jobb med en blogg och speciellt när alla inlägg känns så väl genomtänkta som i din.

    Ha en fantastisk helg Emma!

  5. josse

    Tycker tyvärr också det blivit alldeles för mycket reklaminlägg senaste månaderna… Menar inget illa men att tipsa om produkter som man själv inte använder (barnvagn) känns bara som reklam och inget som kommer från hjärtat. Gillade din blogg mer förut.

    1. Per (Emmas sambo)

      Hej inte ofta jag lägger mig men ta en funderare igen på det där med barnvagn. Måste man ha ett barn, eller räcker det med att längta? För Emma längtar efter barn och drömmer sig bort, och om jag inte minns helt fel var det ett inspiritationsinlägg från hennes sida och vad hon drömmer om att göra den dagen vi får barn (om vi kan dvs =)) och att ha ett genuint intresse för barnvagnar känns således ganska naturligt =)

      Ville bara väcka en tanke, sen är det givetvis helt okej att fortfarande ha en synpunkt på det =)

  6. ISA

    jag blir så ledsen att DU tar åt dig av sånt här.. din blogg känns absolut inte som en ”reklamig blogg”. Känns som alla idag, oavsett storlek på bloggen, har adlinks eller samarbeten. Sen kan man kanske tycka det går till överdrift när 6 av 7 inlägg är sponsrade, men så har jag då aldrig aldrig sett din blogg. Fortsätt med det du gör, du är så bra <3

  7. Sofia

    Vill bara säga att jag tycker din blogg är riktigt bra – både reklaminlägg och alla andra inlägg! Blir alltid inspirerad av alla kloka ord och fina bilder:)
    Och det är ju faktiskt frivilligt att läsa – ser en ett reklaminlägg som handlar om något en inte är intresserad av är det ju bara att hoppa över att läsa! Klart du måste kunna få ta betalt för all tid du lägger ner på bloggen:)

    Kram<3

  8. Sandra

    Tycker det är trist att personer klagar på dessa samarbeten eller reklam som syns mera tydligt i bloggar numera. Själv tycker jag tvärtom och uppskattar att vissa bloggare säger nej till företag för att de inte tror på deras produktidé eller liknande och hellre tackar ja till andra som ligger dem närmare av olika anledningar.

    Jag tror nog mest att det bottnar i att icke-bloggare eller icke egen företagare riktigt förstår hur mycket jobb som läggs ner på blogginlägg och för övrigt för att få ihop ekonomin som en annan tar för givet just för att många fler är anställda och har mer trygghet i försäkringar, etc.

    Stå på dig, Emma!

  9. Klara

    Det är klart du måste ha reklam! Jag tycker att alla dina reklaminlägg känns vettiga och relaterar bra till bloggen. Hoppas att du inser ditt eget värde som varumärke och tar ut bra betalt och inte endast får gratisprylar. 🙂 Ha en fin helg!! Kram

stats