Hej mina godingar ♥
Dags för ett middagstips!
Idag tänkte jag bjuda er på en otroligt enkel, men samtidigt lyxig pastarätt som passar lika bra som vardagsmat som till helgens middag! En ska njuta varje dag vet ni ♥
Jag älskar verkligen krämiga pastarätter och ost som ger mycket smak! Den här gången blev det pasta på gröna ärtor, gorgonzola, krispiga grönsaker, basilika och söta små pinjenötter!
Lätt som en plätt att länga ihop för alla hungriga vargar!
Är du väldigt känslig mot mot gorgonzola rekommenderar jag dig att testa en mildare ost, t.ex. ädelost, riven parmesan, fetaost eller crème cheese. Ta det du gillar helt enkelt – med ost blir det knappast fel!
Ingredienser (2 personer):
- 2 portioner pasta (vi använde pasta på gröna ärtor)
- 30 g pinjenötter
- 150 g gorgonzola (alternativt ädelost, fetaost, phiadelphiaost, parmesan)
- 1 kruka basilika
- 1/2 gul paprika
- 6 cocktailtomater
- 5 cm gurka
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Rosta under tiden pinjenötterna i en torr panna. Hacka grönsakerna. Häll av pastan och blanda sedan ner ost, grönsaker och pinjenötter. Klipp ner basilika och rör runt ordentligt.
Fler goda pastarätter!
Pastagratäng med lax, spenat och tomat!
Kram / Emma.
Åh vad gott!!! Finns det laktosfri gorgonzola?
Kram
Gorgonzola innehåller inte laktos 🙂