Emma Barremyr

Smoothie med blåbär, jordgubbar och nötchoklad

IMG_9490

 

Hej raringar ♥

Genom att dricka en smoothie kan vi lätt få i oss mycket näring. Visste ni att desto mer färg ett livsmedel har desto mer näring är det i det? Med den vetskapen kan ni kanske lista ut att när vi dricker en smoothie med färgstarka bär så som blåbär, hallon, jordgubbar, nypon eller grönsaker som spenat, avokado, broccoli och liknande får vi i oss massa bra ämnen – massa vitaminer, mineraler och antioxidanter!

Idag har jag varit i gymmet och tränat PT-kunder under morgonen. Eftersom jag åt frukost så tidigt var jag riktigt hungrig när jag kom hem och det var dags för mellanmål. Jag mixade därför ihop en rejäl smoothie på bland annat jordgubbar, blåbär och Lindhals nötchokladkvarg – vilket gav lite extra protein till smoothien. Medans jag smuttade på min fluffiga smoothie knaprade jag också i mig ett par fröknäcke från förra veckans bakstuga.

Ljuvlig gott och lyxigt fredagsmellis!

Den där nötchokladkvargen är gudomligt god och jag brukar unna mig den ibland när jag vill ha något extra. Den innehåller sötningsmedel och jag brukar egentligen försöka hålla mig ifrån det. Sötningsmedel i sig är inget farligt, men jag kan uppleva att jag blir mer sötsugen om jag äter mycket söta produkter. Men någon gång ibland sådär brukar funka. Dessutom innehåller ju kvargen mycket protein så trots att den är söt tycker jag att den mättar bra, men att den är god är väl det allra viktigaste 🙂

 

IMG_9492

 

Protein-smoothie med jordgubbar, blåbär och nötchoklad:

  • 150 gram Lindahls kvarg med nötchokladsmak
  • 2 dl jordgubbar
  • 1 dl blåbär
  • 1 skvättmjölk
  • 1 nypa vaniljpulver

Mixa, mixa, mixa!!!

 

Avnjuts som ett lyxigt mellanmål, som en del av helgfrukosten eller som fredagsgodis!

 

Fler goda Emma-smoothies:

Tropisk smoothie med ananas och passionsfrukt!

Grön morgonssmoothie!

Hallonsmoothie med ingefära, grape och apelsin!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats