Tjoohoo ♥
Vi tar och avslutar måndagen med det smarriga receptet på grytan med högrev och rödvinssås som vi åt igår!
Det är verkligen så jäkla gott att göra långkok med rödvinssås och har ni inte testat rekommenderar jag er att göra det 🙂
Någon form av potatis till är allra godast, och den här gången blev valet potatismos hos oss! Potatismoset gjordes på ekologisk mospotatis som mixades ihop med smör och en skvätt mjölk + salt och peppar!
Enkelt och så gott!
Ingredienser (4 personer):
- 800 gram högrev
- 2 dl rött matlagningsvin
- 1 dl balsamvinäger
- 1 dl kalvfond
- 1/2 dl råsocker
- 100 gram smör
- Salt och peppar
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom smör i en kastrull. Koka upp och låt reducera till hälften. Ta sedan av från plattan, lägg i smöret och rör runt tills såsen tjocknar något. Bryn köttet i smör och krydda med salt och peppar och häll sedan på såsen. Äter du inte enligt FODMAP kan det vara gott att skiva i lite lök och svamp också. Ställ in grytan i ugnen och låt det sedan stå där i 4-6 timmar. Använd en gryta som passar köttbiten i storlek, och se till att köttet ligger i sås hela tiden. Eventuellt kan du behöva hälla på lite vatten. Efter 3-4 timmar brukar jag dra isär köttet, blanda runt med såsen och sedan låt det stå där ett par timmar till.
Servera med t.ex. potatismos och lingon!
Ett annat tips på långkok är dragen älg (FODMAP-anpassad)!
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Hej. Jag har precis drabbats av löparknä och det känns jätte trist då jag verkligen älskar att springa. Har du några tips?
Har svarat på en fråga om löparknä tidigare som du kan kika på 🙂 http://ptbyemma.se/blog/2013/03/svar-pa-lasarfraga/