Hej vänner ♥
Laxpasta är den enklaste och godaste vardagsmaten jag kan tänka mig!
Det går snabbt att slänga ihop, är lätt att göra mycket av och passar utmärkt i matlåda 🙂 Måndagens variant innehöll kokosmjölk, spenat, dill och dijonsenap som faktiskt blev en utmärkt kombination. Kokosmjölken gjorde den så krämig och god!
Mums!!!
Receptet är anpassat efter FODMAP samt är gluten- och mejerifritt!
Ingredienser (4 personer):
- 4 laxfiléer
- 4 portioner pasta (jag använder denna)
- 130 gram bladspenat
- 2 dl krämig kokosmjölk
- 2 tsk dijonsenap
- 1/2 msk citronsaft
- 1/2 dl hackad dill
- kokosolja
- salt och peppar
Sätt ugnen på 200 grader. lägg laxen i en ugnssäker smord form, salt, peppra och kör in i ugnen i 10-12 minuter. Koka pastan och stek under tiden bladspenat mjuk i kokosolja. Häll på kokosmjölk, dijonsenap, citronsaft och dill. Krydda med salt och peppar. Häll av pastavattnet och blanda sedan ihop med spenatsås och laxen som du hackat i bitar.
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Brukar själv göra laxpasta, fast med shiratakinudlar. Ibland med crème fraîche, dijon och dill och ibland med smaksatt crème fraîche med strimlade grönsaker. Mums!
Låter jättemumsigt! 🙂