Emma Barremyr

Laxpasta med spenat

Hej vänner ♥

Laxpasta är den enklaste och godaste vardagsmaten jag kan tänka mig!

Det går snabbt att slänga ihop, är lätt att göra mycket av och passar utmärkt i matlåda 🙂 Måndagens variant innehöll kokosmjölk, spenat, dill och dijonsenap som faktiskt blev en utmärkt kombination. Kokosmjölken gjorde den så krämig och god!

Mums!!!

Receptet är anpassat efter FODMAP samt är gluten- och mejerifritt!

IMG_6234

 

Ingredienser (4 personer):

  • 4 laxfiléer
  • 4 portioner pasta (jag använder denna)
  • 130 gram bladspenat
  • 2 dl krämig kokosmjölk
  • 2 tsk dijonsenap
  • 1/2 msk citronsaft
  • 1/2 dl hackad dill
  • kokosolja
  • salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. lägg laxen i en ugnssäker smord form, salt, peppra och kör in i ugnen i 10-12 minuter. Koka pastan och stek under tiden bladspenat mjuk i kokosolja. Häll på kokosmjölk, dijonsenap, citronsaft och dill. Krydda med salt och peppar. Häll av pastavattnet och blanda sedan ihop med spenatsås och laxen som du hackat i bitar.

 

IMG_6235

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats