Emma Barremyr

Gluten- och mejerifria havrescones

God morgon vänner ♥

Scones till middag?

Japp, ibland kör vi den varianten här hemma, och igår var en sån gång!

Vi hade under dagen ätit en vegetarisk svamprisotto till lunch, så till kvällen kände vi för att mysa till det med en sconesmiddag, så det fick det bli!

Och SOM jag älskar att krypa upp i soffan med en stor tekopp och nybakad bröd!

Mmmmmhmmm! Onsdagslyx ♥

IMG_5608 IMG_5609 IMG_5610 IMG_5611

 

Ingredienser (2 personer):

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser och blanda sedan i kokosolja, morot, äpple, ägg och havremjölk. Klicka ut fyra kakor på en plåt och grädda sedan i 20-25 minuter. Låt svalna lite innan servering.

Servera med god ost och marmelad!

 

IMG_5613

 

Innehållsmässigt så finns långsamma kolhydrater, proteiner och bra fetter i den här måltiden, så att kalla det fusk är ju lite fel. Med en grapefrukt vid sidan av fick vi lite extra vitaminer och för mig är det då en komplett måltid och inget fusk även om det känns så!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Madde

    Mumsigt 🙂 Jag fuskade jag med, blev ”banana-scramble” (bananpannkakssmet tillrett som scrambled eggs) med bär, lite olika topping, jordnötssmör och kokosmjölk + ett fröknäcke med ost 😉 Ibland är man bara så sugen på frukostmat ! 🙂

  2. Linda Assarsson

    Jag mumsar gärna scones både till frukost, lunch & middag 😉
    Som du säger, med ett bra recept så blir det en komplett och bra måltid 🙂
    Mums för scones 🙂
    Jag jobbar dubbelpass idag & är hemma sent ikväll..då kommer jag ställa till med sconesbak = sen middag 😉

stats