Emma Barremyr

Fisk i saffrans- och kokossås med sötpotatispuré

Hej ♥

Igår åt vi en lite sådär halvlyxig torsdagsmiddag!

Fisk i saffrans- och kokossås är en gammal favorit sedan många år tillbaka och igår åt vi denna härliga färglada rätt tillsammans med sötpotatispuré som livade upp tallriken ytterligare!

Och vilken kombination!!!

Detta mina vänner är M A T P O R R på hög nivå!

IMG_5677 IMG_5680

 

Ingredienser (4 personer):

  • 800 gram torskfilé (lax funkar också bra)
  • 1 förpackning kokosmjölk á 500 ml
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 grönsaksbuljong
  • 1 nypa salt och peppar efter smak
  • majsstärkelse till redning

Blanda ihop kokosmjölk, saffran, buljong och lägg sedan i fisken. Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme tills fisken är genomkokt (ca 10 minuter beroende på hur tjocka bitar du har). Smaka av med salt och peppar och red eventuellt såsen med majsstärkelse. 

Sötpotatispurén gjordes på kokt sötpotatis, phiadelphiaost, salt och peppar! Yummiiieeee!

 

IMG_5678 IMG_5684

 

Passar verkligen utmärkt till fredagsmiddag!

Dessutom är rätten otroligt snabb och enkel att koka ihop!

Tipstips!

Hoppas ni gillar 🙂

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Testade detta receptet idag, fantastiskt gott!!! Nästan så att man skulle vilja slicka tallriken efteråt!

stats