Hej ♥
Igår åt vi en lite sådär halvlyxig torsdagsmiddag!
Fisk i saffrans- och kokossås är en gammal favorit sedan många år tillbaka och igår åt vi denna härliga färglada rätt tillsammans med sötpotatispuré som livade upp tallriken ytterligare!
Och vilken kombination!!!
Detta mina vänner är M A T P O R R på hög nivå!
Ingredienser (4 personer):
- 800 gram torskfilé (lax funkar också bra)
- 1 förpackning kokosmjölk á 500 ml
- 1 paket saffran
- 1 tsk sambal oelek
- 1 grönsaksbuljong
- 1 nypa salt och peppar efter smak
- majsstärkelse till redning
Blanda ihop kokosmjölk, saffran, buljong och lägg sedan i fisken. Låt koka upp och sedan sjuda på svag värme tills fisken är genomkokt (ca 10 minuter beroende på hur tjocka bitar du har). Smaka av med salt och peppar och red eventuellt såsen med majsstärkelse.
Sötpotatispurén gjordes på kokt sötpotatis, phiadelphiaost, salt och peppar! Yummiiieeee!
Passar verkligen utmärkt till fredagsmiddag!
Dessutom är rätten otroligt snabb och enkel att koka ihop!
Tipstips!
Hoppas ni gillar 🙂
Kram / Emma.
Testade detta receptet idag, fantastiskt gott!!! Nästan så att man skulle vilja slicka tallriken efteråt!
Vad roligt att du gillade det så mycket 🙂 Hihi. Trevlig helg!
Det ser väldigt gott ut!