God morgon vänner ♥
Idag blev det ett litet bak på morgonen.
Mellanmålsmuffins med päron och jordnötssmör!
Muffins är så himla bra mellanmål eftersom de håller sig bra i väskan under dagen, är smidiga att äta och även himla goda. Mina muffinsar innehåller dessutom massa saker som är bra för kroppen! Typ nyttiga fetter från nötter och kokos, mättande proteiner från ägg, kolhydrater från havre, naturlig sötma från frukt och kokossocker och massa vitaminer och mineraler tack vare näringsrika livsmedel!
Dessutom är de glutenfria och himla goda till eftermiddagskaffet!
Ingredienser (10 muffins):
- 2 stora päron
- 1 dl jordnötssmör
- 1/2 dl kokosolja
- 4 ägg
- 1 tsk salt
- 1 tsk vaniljpulver
- 1/2 dl kokossocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 dl havregryn
- 1/2 dl havremjöl
- 1/2 dl kokosmjöl
- 1 msk fiberhusk
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och riv päron. Blanda sedan ihop med jordnötssmör, kokosolja, ägg, vaniljpulver, salt och kokossocker. Rör i bakpulver och tillsätt havregryn, havremjöl och kokosmjöl. Tillsätt sist fiberhusk, olja in botten på muffinsformarna och klicka i smeten. Grädda i 25-30 minuter tills muffinsarna får fin färg!
Glöm inte era mellanmål 🙂
Hoppas det smakar!
Kram / Emma.
Åh päron och jordnötssmör är verkligen en favoritkombo! 🙂 Ser smaskiga ut 🙂
Ja verkligen, en underbar kombo! 😀
Åå! Vilka underbara muffinsformar! Var får man tag på dessa?? 🙂 /Hanna
Ica maxi köpte jag dem 🙂
Hej Emma!
Åh så gott det ser ut 🙂 Har du nä bra tips på vad man kan ersätta jordnötssnmöret med? Jag är allergisk men skulle så gärna vilja testa detta mellanmålstips 🙂
Ha en bra dag!
Mvh Bella
Hej Bella! Du kan testa att utesluta jordnötssmöret och kanske tillsätta 1/2 dl kokosolja 🙂 Är inte säker på hur det blir, men jag tror det ska funka bra! Kram