Emma Barremyr

MELLANMÅLSKOPPEN!

Tjohoo ♥

Såhär på eftermiddagen när blodsockret börjar dala nedåt och energinivån sjunker är det viktigt att fylla på med ett mellanmål!

Kanske ska du iväg och träna efter jobbet? Eller hämta barn på dagis innan du ska hem och fixa middag? Du kanske har några timmar kvar på jobbet?

Oavsett så brukar det vara dags att fylla på med lite energi vid den här tiden, och är det något som är bra till mellanmål så är det ju smoothie!

Jag gör dessutom min smoothie på frysta bär och frusen banan vilket ger den en sån där sorbetliknande konsistens och kyla vilket gör att det känns som ett extra lyxigt mellanmål! Testa vetja!

IMG_2915

IMG_2927

 

Ingredienser:

  • 2 dl naturell havregurt (eller yoghurt)
  • 2 dl blåbär
  • 1 banan
  • 1/2 avokado
  • 1/2 mango
  • 1 nypa vaniljpulver

Mixa till en smoothie och toppa med massa godsaker! Jag hade chokladgranola, mullbär, kokoschips och skalade hampafrön på min!

Har du ingen möjlighet att göra smoothien på jobbet? Mixa ihop den hemma på morgonen och förvara den i en termos under dagen. Då har du ett perfekt mellanmål till eftermiddagen!

 

IMG_2928

 

Är ni bra på att komma ihåg det där med med mellanmål?

Har ni någon mellanmålsfavorit?

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Victoria Vesterlund

    Det där ser gott ut! Havreyoghurt i alla dess former är jättegott. Just nu så här på sensommaren har vi massor med björnbär i trädgården så älskar att äta dem med havreyoghurt och kakaonibs till mellis. Annars är mellisfavoriten raw nötkräm eller hemgjord kokoskräm tillsammans med frukt och/ eller bär 🙂 kram!

  2. Ann-Christine Reimer

    Keso och bär toppat med lite mandel – när jag åt grejer som kom från kossan.
    Nu blir det istället ett hackat äpple (röda bär är inte bra för rocaean) och Oatlys Havregurt toppat med bipollen, mandel och kanske ett klippt fikon.
    Eller en macka på glutenfritt bröd och då med ost som inte kommer från kossan – DYR ost, men you only live once. Chevrette, Chevre (finns som hård också), Manchego, Chistera – är alla hårda ostar som kommer från get eller får. Chevrette är nog favoriten. Finns som lite mildare eller lite mer smak, men den är nästan som parmesan … svårt att köpa liten bit i ostdisken om de delar för hand. Bör maskindelas. Men kostar 250-300 kr per kilo. Handlar när det är rabatt på ICA Malmborgs och då ligger den på 16 kr/hg. Men som sagt – you only live once och den gången man lever bör man leva gott och bra!

stats