Gokväll vänner ♥
Min torsdag har gått i ett med förmiddagsjobb i gymmet, tjejlunch på stan och en eftermiddag med inredningsshopping tillsammans med Pelle. Eftersom jag inte längre kommer ha kvar mitt kontor på gymmet har jag bestämt mig för att inreda kontoret här hemma ”på riktigt”. Skrivbordet som stod där innan var litet och tråkigt, och jag behöver en bra och ergonomisk arbetsplats, så därför har jag investerat i ett höj- och sänkbart skrivbord, en ny STOR och fin dataskärm (att koppla laptopen till), tangentbord och en mus. Tidigare har jag suttit vid köksbordet/ stått vid köksbänken och jobbat med min laptop(inte bra, jag vet). Vissa dagar har jag heldagar framför datorn och då kanske ni förstår att det inte blir så ergonomiskt! Så under kvällen har vi nu möblerat om på kontoret, fått upp det nya skrivbordet, kopplat sladdar och fått datorer och skärmar på plats. Det blev så bra och nu står jag här och provbloggar från nya arbetsplatsen! Hihi 🙂 En storstädning av lägenheten har också hunnits med och nu ligger äntligen middagen i magen och det är bara en dusch som saknas innan jag kan krypa ner i sängen med en kopp te och en bok. Underbar känsla! Helgen är nära 🙂
Torsdagsmiddagen blev en vegansk burgarvariant som satt himla fint efter en intensiv dag! Jag gillar verkligen det här med att äta vegetariskt/ veganskt och det flyer på riktigt bra. Nu har jag ju ätit lite fisk och skaldjur och även en del mjölkprodukter, men det är roligt att testa på! Jag kommer aldrig bli varken vegetarian eller vegan, men det känns kul att få inspirera och testa på något nytt. Vi behöver inte äta så mycket kött som vi gör idag, utan för djurens och naturens skull borde vi försöka få in mer vegetariska måltider, och här kommer ett middagstips!
Dagens middag innehöll:
- Jordnötsbiffar
- Bovete- och quinoabröd
- Hemkokt mangosylt
- Kokosost
- Bladspenat, majs, paprika, tomat och honungsmelon
Jordnötsbiffar i bovete- och quinoabröd med ett par skivor kokostost och en klick mangosylt till en härlig sallad alltså! Så otroligt gott och en härlig färgklick för ögat!
Vad åt ni till middag idag?
Kram / Emma.
Jag bakar tekakorna nu. Rörde ner linfrö och chiafrö också plus 3 msk oregao. Kan inte skada. Attans vad de artar sig bra under bakduken!
Hej Emma!
Om jag står i affären med mina vänner och ska köpa fredagsmys/lördagsgodis. Vad väljer jag?
(Uppskattar så många olika tips som möjligt för att kunna variera då dessa fredagar och lördagar verkar återkomma)
Så gott! Gillar din pojkvän också ”såndär” mat? 🙂
Försöker laga lite alternativa grejer till kött och bjuda mina killkompisar på, men det går lite trögt på den fronten… ^^
Vilka rätter lagar man till killar egentligen, om man vill laga den typen av mat?
Jag och min sambo hittade en Coopbutik med stort utbud av ”alternativa” korvprodukter idag så vi ”tömde” disken… 🙂 Kycklingkabanoss, kalkonbratwurst, kycklingfalukorv, kycklinggrillkorv och ekologisk chorizo! Till middag stekte vi bratwurst och kabanoss som vi åt med klyftpotatis och coleslaw på ingredienser från en lokal gårdsbutik. En lyxig dag men vi jobbar hela helgen så det blev en påkostad och smaskig helgmiddag idag istället!