Emma Barremyr

Lasagne med aubergine

Hej ♥

Lasagne har ända sedan jag var liten tillhört en av mina favoriträtter (jag har alltid varit den som hellre ätit lasagne än spagetti och köttfärssås). De två senaste åren har jag dock ätit enligt glutenfri kost och därför blir det inte lika ofta att lasagne här hemma längre. Varför vet jag inte – för det går ju att göra glutenfria varianter också? Jag har sedan två år tillbaka gjort t.ex. den här, den här eller den här. Alla glutenfria och snälla mot magen!

Igår gjorde jag ännu en lasagne att lägga till samlingen, en underbar lasagne med aubergine som även gick hem hos Pelle!

Mums tyckte vi båda 🙂

IMG_1050

IMG_1054

 

Ingredienser (4-6 personer):

  • 500 g (älg)färs
  • 1 gul lök
  • 1 dl pesto
  • 500 g krossade tomater
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 aubergine
  • 2 msk smör
  • 3 msk (havre)mjöl
  • 3 dl mjölk
  • 150 gram riven (präst)ost
  • Salt och peppar
  • Pizzakrydda

Sätt ugnen på 225 grader. Bryn lök  i smör och tillsätt sedan älgfärs. Krydda med salt och peppar och tillsätt sedan pesto, krossade tomater, sambal oelek och tomatpuré. Smält smöret i en kastrull och vispa ner mjölet. Tillsätt mjölken och koka upp innan du lägger i osten (spara lite att toppa med). Tillsätt salt och peppar efter smak. Skölj av auberginerna och skiva dem i 1/2 – 1 cm tjocka skivor. Varva sedan aubergine, köttfärs och ostsås i en ugnsform (jag använde en 20×30 cm) och avsluta med att strö över resten av den rivna osten och pizzakryddan. Gratinera sedan i ugnen i 25-30 minuter.

Servera med en god och färgglad sallad!

 

IMG_1053

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Zainab Naji

    Hej och tack för alla fina recept. ska det vara den gröna eller röda pesto? 🙂
    Jag gör nästan varje dag minst 1 till 2 av dina recept. älskar din blogg. du är en förebild för mig

    1. Emma

      Hej! Kul att du gillar mina recept, det gör mig jätteglad! Jag brukar använda grön pesto, men röd funkar det med 🙂

stats