Emma Barremyr

Hemkokt sockerfri mangosylt

Hej världens bästa läsare ♥

Till veckans fredagstips bjuder jag på receptet på min hemkokta mangosyltPT-fia tipsade härom veckan att använda chiafrö för att få en bra syltkonsistens och det blev ju fantastiskt bra! Det kommer jag fortsätta med även i framtiden 🙂

Varsågoda – hemkokt, sockerfri mangosylt!

IMG_0476

 

Ingredienser:

  • 2 mogna mango
  • 12 färska dadlar (torkade går också bra)
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 3 dl vatten
  • 1/2 dl chiafrö

Skala och tärna mangon i små bitar och lägg dem i en kastrull. Häll på vatten, lägg i dadlar och vaniljpulver. Koka sedan mangon mjuk i ca tio minuter. Stavmixa sedan sylten slät och häll på chiafrö. Låt den svälla ihop och häll upp sylten i burkar!

Håller någon vecka i kylen, men precis som med äppelmoset använder jag flera små burkar som jag fryser in och plockar fram vid behov.

 

IMG_0471

 

Rekommenderas varmt!

Till gröten, pannkakorna, keso/ kvargen, yoghurt/ filen, smoothien, chiagröten, glassen, kladdkakan eller som en söt sås till maten!

 

Kram / Emma.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sandra

    Häll i askorbinsyra så står dt längre i kylen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Marja - Baka Sockerfritt

    Det var länge sedan jag gjorde sylt! jag köper färdig (sockerfri), men det är ju mycket bättre att göra egen. Jag har länge tänkt att göra hallonsylt med chia, men mango lät ju jättespännande!

stats