Hej snyggisar ♥
Jag har fått en ny kärlek!
Grönsaks- och rotfruktspuré. MUMMA!
Vill helst äta det till typ alla måltider just nu och kan inte få nog av det. Broccoli är en gammal favorit, likaså sötpotatis och blomål. Tillsammans med en rejäl klick smör och lite kryddor blir det ett underbart tillbehör till fisken/ kycklingen/ köttet/ linsbiffarna etc.
Igår blev det en variant puré innehållande blomkål, palsternacka och morot till middag tillsammans med ugnsbakad lax och en härlig sallad! Såklart en härlig sallad!
Ingredienser:
- 1 blomkålshuvud
- 2 stora palsernackor
- 2 stora morötter
- En rejäl klick smör
- Salt och peppar
Koka blomkål, palsternacka och morot mjuka. Häll bort vattnet och släng i en klick smör och stavmixa ihop till en puré. Salta och peppa efter smak.
Till laxen: blanda ihop turkisk yoghurt, citron, salt, peppar och örter som du gillar och häll över fisken. Gratinera i ugnen i ca 10 minuter (längre om fisken är frusen) på 200 grader.
Ät och njut!
Kram / Emma.