Hej ♥
Nu mina vänner kan vi snacka delikat boll.
En riktigt krispig, söt och delikat carobboll var vad det senaste baket resulterade i. Det som känns lite surt var att jag inte mätte ingredienser så noga, för detta skulle bara bli en stas mellisbollar att snabbt ha till hands, som jag inte tänkte blogga om.
Men så blev det sååå bra. Och inget recept. Attans!
Men för att göra er lite glada kan jag säga att – som tur är tror jag att jag minns på ett ungefäääär vad jag hade i, så ni ska få ett recept iallafall. För ni får bara inte missa denna godsak – lika smarrig till kaffet, som till mellanmålet eller som snabb energi efter träningen. Eller varför inte göra som Annie gör med sina bollar – smular dem över frukosten? Det kommer iallafall jag att testa!
Ingredienser:
- 10 dadlar
- 2 dl havregryn
- 1 dl hampafrön
- 2 dl cashewnötter
- 1-2 msk mesquitepulver
- 1-2 msk carobpulver
- 2 tsk carobsirap (eller mer carobpulver)
- 1/2 tsk vaniljpulver
- 2 msk kakao
- En nypa salt
- 3 msk kokosolja
- 1/4 – 1/2 dl vatten
Mixa alla ingredienser i en mixer. Tillsätt vatten till lagom konsistens, smaka av och tillsätt ev. lite mer carob/ mesquite tills du gillar. Forma bollar och rulla i kokos.
Hampafröna går såklart att byta ut till något annat frö, men då försvinner krispigheten som hampafröna ger, så att ni vet det!
Hoppas ni gillar!
Kram / Emma.
Dessa var det gooodaste bollar jag gjort!
Hade ingen mesquite (slut) eller carobsirap (visste inte att det fanns) Men herrejössessågodaattjagslickadepåfingrarnaochskålen de var 😀
Vad roligt att höra Linda! TACK för att du testar 😀 och så roligt att du gillade dem!
Nom nom, har sett flera som gör carobbollar, måste oxå göra! Nu när jag uppskattar smaken 😉
Härligt att du lärt dig nu 🙂 hoppas du gillar bollarna 🙂
Jag som just köpt hem hampafrön – dessa ska jag testa!!
Spännande! Hoppas du gillar bollarna 🙂
Jag gjorde också carobbollar häromdagen men med lakritspulver i. De blev farligt goda de också. Perfekt till mellis eller om man bara är sugen på något. Har också blivit inspirerad av Annie som smular dem över frukosten. Vardagslyx!
Med lakrits i! Mums vad gott! Har du recept på dem? :p den dör Annie är finurlig och bra, glad att vi har henne! Hihi 🙂